C85A70802015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim ve Müzik Bölümlerindeki Özel Yetenek Sınavları bu gün Müzik Bölümü sınavları ile başladı.


 

6-16 Temmuz tarihleri arasında Online olarak başvuruları alınan Resim ve Müzik Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarında, Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı Üniversitemiz Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmektedir.

Bugün başlayan sınavlarda müzik bölümün sınavına 189 kişi başvuruda bulundu.

Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı beş ayrı basamaktan oluşmaktadır. Bunlar; “Müziksel işitme, Müziksel Okuma (Solfej-Deşifre), Müziksel Söyleme ve Müziksel Çalma ve Mülakat” sınavlarıdır. Müzik Bölümü’nün toplamda 65 kişilik kontenjanı olmak üzere; Müzik Anasanat Dalı’nın 25, Türk Halk Müziği Anasanat Dalı’nın 20 ve Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı’nın da 20, kontenjanı bulunmaktadır.

Müzik Bölümü sınavları 3 gün boyunca devam ederken Özel Yetenek Sınavlarında başarılı olan öğrenciler 3-4-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yapabilecek, 6-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ise yedek öğrenciler kayıtlarını yapabileceklerdir.