Karabük Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü tarafından düzenlenen ‘Cemil Belder ile Söyleşi’ programı Fen Fakültesi Konferans Salonunda Üniversitemiz Akademik, idari personeli ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.


1-(24)

Fotoğraf Sanatçısı Cemil Belder: “Genç bir fotoğraf sever olarak 10 yılımı fotoğraf çalışmalarıyla doldurdum. İstanbul, Ankara, Antalya olmak üzere birçok şehirde sergi açma fırsatı buldum. Her insanın içerisinde açığa çıkmayı bekleyen duygular vardır. Fotoğraf sanatıyla alakalı eğitim almasam da yaptığım araştırmalar ile fotoğraf hakkında bilgi edindim. Fotoğraf sanatında gördüklerini yansıtabilmek elindeki makinenin hâkimiyetine bağlıdır. Fotoğraf çekmek isteyenler manuel makinelerle kendilerini geliştirmelidir. Fotoğrafta başarı, makinenin ruhunu anlamak ve manuel makine tekniklerini öğrenmekle olur. 2000'li yıllardan sonra dijital çağa ayak uydurabilen fotoğraf sanatçıları ortaya çıktı. Bu da manuel makinede fotoğraf ruhunu anlayan insanlar oluştu. Fotoğrafın tarihi, ruhunu anlamalıyız ki fotoğraf sanatını icra edebilelim. 360° Sanal Tur Sistemini geliştirenlerden biriyim bu sistemi sanatsal olarak yorumlamaktayım. Fotoğraf çekmek isteyenlerin ISO, Enstantane, Diyafram terimlerini mutlaka bilmesi gerekir. Doğa fotoğraflarında bir canlı ögenin bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bir doğa fotoğrafında canlı ögenin bulunmaması öznesiz cümle kurmak gibidir. Eleştiri her zaman iyidir. İnsanı bir adım ileriye götürür. Fotoğrafçı yaptığı çalışmalarla, değer buldukça önem kazanır. Fotoğraf süre gelen hayattan bir kare almaktır. Kanyon geçmek bana göre dünyanın en yetenekli sanatçısının açık hava sergisini ücretsizce gezmektir. Doğa kimi zaman insanların kendini kaybettiği benim ise kendimi bulduğum yerdir.” diyerek fotoğraf ve fotoğrafçılıkla ilgili bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

3.-(21)KBÜ Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Serdar Sabuncu Fotoğraf Sanatçısı Cemil Belder’e teşekkür belgesini takdim etti ve program sona erdi.