Üniversitemiz Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen II. Ulusal Resim Yarışması’nda dereceye giren eserler sergilenerek yarışmacılara ödülleri verildi.


 

IMG_3080Üniversitemiz Hamit Çepni Konferans Salonu ve Yabancı Diller Yüksekokulu Fuaye Alanı’nda gerçekleşen II. Ulusal Resim Yarışması ödül töreni ve sergisine; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğr. Gör. Özhan Özgün ve Arş. Gör. Ümit Bircan Bilgin’in müzik dinletisi ile başladı.

Açılış konuşmasında Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya: “Hepiniz ödül töreni ve sergiye hoş geldiniz. Fakültemiz 13 yıllık geçmişi olan genç, dinamik ve sosyal alanda oldukça hareketli eğitim birimidir. Güzel sanatlar eğitimi belli alanlardan farklı olarak görsel faaliyetleri içinde barındıran sosyal ve kültürel bir alandır. Geçmiş yılda birincisi düzenlenen yarışmayı yurt genelinde sanatçı ve sanatseverler ilgi ile takip etmiştir. Bu yılda Doğa, Tarih ve Çevre konulu II. Ulusal resim yarışması geçen yıl olduğu gibi yine aynı ilgiyi görmüştür. Bu organizasyonda emeği geçen jüri üyeleri ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Başar, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Öztürk, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Doğan, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Havan ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Genel Sekreteri Tijen Şikar’ın bulunduğu jürinin değerlendirmesi sonucu ödül almaya hak kazanan eserler:

Başarı Ödüllerini Kazananlar:

“DOĞA” rumuzlu ve “İsimsiz” adlı eseriyle; İrem Hatipoğlu başarı ödülü almaya hak kazanırken teşekkür belgesi ve para ödülünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş takdim etti.

“HAYAT” rumuzlu “Hayat Ağacı” adlı eseriyle; Gülşen Ağyürek Çelik başarı ödülü almaya hak kazanırken teşekkür belgesi ve para ödülünü Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya takdim etti.

“KABASAKAL” rumuzlu “İsimsiz” adlı eseriyle; Şahin Demir başarı ödülü almaya hak kazanırken ödül törenine çeşitli nedenlerden dolayı katılamadı ve vekâleten ödülünü
Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakütlesi Arş. Gör Mustafa Kocalan aldı. Teşekkür belgesi ve para ödülünü Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca takdim etti.

Mansiyon Ödülü Kazanan:

“YAMANART” rumuzlu “Süreç” adlı eseriyle Murtaza Yaman mansiyon ödülü almaya hak kazanırken ödül törenine çeşitli nedenlerden dolayı katılamadı. Vekâleten ödülünü Üniversitemiz Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Doğan Can Düzde aldı. Teşekkür belgesini Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, para ödülünü ise Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz takdim etti.

Jüri Özel Ödülü Kazananlar:

“PRUSSIAN” rumuzlu “İsimsiz” adlı eseriyle; Tuğba Yalı olurken teşekkür belgesini Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz takdim etti.

“METEMEY” rumuzlu “İsimsiz” adlı eseriyle; Cemre Er olurken teşekkür belgesi ve para ödülünü Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Özköse takdim etti.

Yabancı Diller Yüksekokulu fuaye alanında sergilenen resimlerin gezilmesiyle program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi