Üniversitemiz ev sahipliğinde 70’e yakın üniversite kulübünün temsilcilerinin katımıyla düzenlenen ve iki gün süren olan ‘I. Ulusal Öğrenci Kulüpleri Strateji Çalıştayı’ sona erdi.


 

56Üniversitemiz Ay Yıldızlı Stadyumu Öğrenci Kulüplerinin Ofislerinde başlayan çalıştay kapsamında görüşülüp tartışılan 10 farklı konunun bildirgeleri yapıldı ve konu üzerine çalışmalar devam etti.

 

Bu konu ve çalışmalar: Kulüplerin daha etkin ve verimli çalışmaları için gereksinimleri ve kulüplerin üniversite yönetimi ve öğrenciye sağladığı katkılar, kulüplerin sponsor desteklerinden faydalanması ve üniversitelerde kulüplere sağlanan mali destekler (finansman problemleri), üniversitelerarası kulüp organizasyonları (işbirliği kültürü), kulüplerin üniversite yönetimindeki rolü, uyguladığı politikalar ve prosedürler, kulüplerde markalaşma, kulüp danışmanlarının kulüp yönetimindeki rolü, Dünyada ve Türkiye’ deki üniversitelerde öğrenci inisiyatifi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan üniversitelerin öğrenci topluluklarından oluşan ve tüm ülkeye hitap eden genel bir yapının oluşturulması, Avrupa Birliği vb. fonlardan Türkiye’deki öğrenci kulüplerinin daha fazla yararlandırılması ve kulüp yönergeleri.

Bildirge sunumlarının ardından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tesisler Şube Müdürü Nilüfer Zengin, Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Alay öğrencilere katılım sertifikası ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi