Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Ofisi tarafından düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Bahri Durabay’ın katılımlarıyla ‘Bilinçaltı Ve Hipnoz’ adlı program Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


 

2.-(29)Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünden konuklar ve öğrencilerimiz katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Bahri Durabay sunumunda: “Hipnoz: Uyanıklık, rahatlama, hayal gücü, zihin egzresizi, bilinç dışına uyum ve kontrolün sergilenmesidir. Hipnoz ne değildir diyecek olursak: Uyku, bilinçsizlik durumu, saf olmak, zayıf zihinli olmak, başkaları tarafından yönlendirilmek ve kontrolü kaybetmektir. Her insan hayatta kendi için bir şeyler ister ama bazıları ise başkaları için, başkalarının iyi olması için bir şeyler ister bunlarda amaç mutlu olmaktır. Hayatı ıskalamadan yaşamak için insanın kendisini bir bilgisayar gibi resetlemesi gerekir. Geleceğiniz üzerinde ne kadar etkili olacağınız şimdiniz üzerinde ne kadar etkili olduğunuza bağlıdır. Biz şimdide yaşıyoruz ama bazen geçmişe ve geleceğe gidiyoruz. %35 oranında geçmişe geleceğe yönelik yaşarken %30 unu ise şimdide yaşıyoruz. Zihin ve beden birbirini çok etkileyen iki yapıdır. Birisine kızarken içten gülmediğimiz gibi. Zihinden geçen çeşitli duygular bedensel tepkiye neden olmaktadır. Bu tepkiyi bazı organlar hissettirirken hissettirmeyen organlarda vardır. Kanser gibi hastalıkların psikolojik etkileri buna iyi bir örnektir. Zihnimiz ikiye bölünmüş durumdadır bilinç ve bilinçaltı. Bilinç ezber bilinçaltı ise bizim sahip olduğumuz sıkıntıların içerisine giden bir kavramdır. Bilincimiz şu salonda en fazla 7 duruma odaklanır iken bilinçaltımız 400 bin şeye odaklanabilmektedir ve bilinçaltı anne karnında can oluşumuzdan beri kayıt yapar. Bilinçaltımızda şok, 21 günlük uygulama ve hipnoz ile değişim olur. Hipnoz halk arasında tanımı bazen yanlış yapılmaktadır.” dedi.

Sayın Durabay salondaki katılımcılara EFT (Duygusal Özgürlük Tekniği) uygulatarak konuşmasına son verdi. Kariyer Geliştirme Ofisiİl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Bahri Durabay’a Teşekkür Belgesini takdim etmesiyle program son buldu.