Sağlık Bakanlığı’ndan Üniversitemize devri yapılan 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat bir heyet ile birlikte incelemelerde bulundu.


 

IMG_0072İncelemede Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Yahya Fidan, Genel Sekreterimiz Av. Yaşar Alpay, Genel Sekreter Yardımcımız Yahya Karabudak ve Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet Gül eşlik ederken, 75. Yıl Mahallesi Muhtarı Recep Çakıcı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihan Güçlü de katıldı.

İncelemenin ardından yaptığı açıklama da Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat: “Daha önceden 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan ve bize devredilen 5300 m2 binanın güçlendirmeye uygun olmadığını, binanın yıkılarak yeniden projelendirilecek bir bina ile çevre alanının da dahil olmak üzere daha etkin ve verimli kullanılacağı fikrine vardık.

Burayı yıkıp, Üniversitemize yakışan eğitim kurumunun kullanımına uygun bir bina yaptıktan sonra hayırlısı ile hizmete açacağız. Bunun için heyetimiz ile birlikte son bir etüt yaptık ve böylece süreci başlatmış olduk. En kısa sürede hizmete açılması için çalışacağız. ” dedi.