Bizim Radyo Televizyon (BRTV) Program Yapımcısı Sadullah ULUSOY tarafından hazırlanan, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasının büyük finali Üniversitemizde gerçekleştirildi.


 

IMG_2602Prof. Dr. Bektaş AÇIKGÖZ Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Karabük Mili Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, , BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, BRTV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çetinkaya, ilimizdeki okul müdürleri, finale kalan okulların öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen yarışma, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı'nın okunması ile başladı.

Bütün okulların büyük mücadele ve emek vererek final yarışmasına katılmaya hak kazandıklarını vurgulayan BRTV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çetinkaya; “Konuşmama başlamadan önce Soma’da gerçekleşen kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim. BRTV olarak 10 senedir Liselerarası Bilgi Yarışmasını devam ettiriyoruz. Bizim 10 senedir bu yarışmayı gerçekleştirmemizdeki tek amacımız, sizlere bilgi beceriyi öğretmenin yanı sıra sizleri bir araya getirerek kaynaşmanızı sağlamaktır. Bugün burada bu kaynaşmayı ve coşkuyu Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Karabük Üniversitesi’nde yaşamaktayız. 10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasını düzenlerken bizlere destek olan kurum ve kuruluşlara, bu salonu tahsisi eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, aylardır bu soruları büyük bir emekle hazırlayan jüri üyelerimizdeki öğretmenlerimize teşekkür ederek, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Karabükümüzle ne kadar gurur duysak azdır. Geçen Hafta sonu da 13. Matematik Sempozyumu kapsamında Üniversitemizde Satranç Turnuvası ve MATDER Türkiye Liseler arası İkinci Matematik Yarışması gerçekleştirildi. Bu tür organizasyonların ne kadar zor düzenlendiğini biliyoruz. Fakat ele ele gönül gönüle verilerek yapılan bir iş olduğunu da biliyoruz. BRTV 10 yıldır bu işi çok güzel yürütüyor. Ben öncelikle BRTV Ailesini, sonra emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Biliyorsunuz ki; Haziran’da YGS sınavı var, ben öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileyerek gelecekleri son noktanın Karabük Üniversitesi olmasını temenni eder, kendilerine başarılar dilerim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından BRTV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çetinkaya Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a teşekkür plaketi takdim etmesi ile 10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasının büyük finali başladı.

Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasının finaline kalan okullar; Meslek ve Anadolu Grubu olarak iki gurupta yarıştılar. Meslek gurubunda; Safranbolu Kız Teknik Melek Lisesi, Eflani IMKB Çok Programlı Lisesi, Karabük Teknik Endüstri Meslek Lisesi yer alırken; Anadolu Grubunda ise Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi, Karabük Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Safranbolu Anadolu Öğretmen Lisesi yer aldı.

IMG_2555Yarışmada öğrencilere matematik, biyoloji, fizik, kimya, türkçe, tarih ve genel kültür olmak üzere toplam yirmi soru soruldu. Yarışmanın ilk on sorusundan sonra verilen arada BRTV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman ÇETİNKAYA 10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasına sponsor olan firmalara plaket takdiminde bulundu.

Ardından BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, kendisine teşekkür plaketi takdim etti.

10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasının kapanış konuşmasını gerçekleştiren BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya; “Bu yıl sizlerle birlikte bu salonda 10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasını da gerçekleştirdik. BRTV Ailesi olarak bu coşkuyu yaşamak ve sizlerle paylaşmak için bu yarışmayı her sene düzenlemekteyiz. Başarılı arkadaşlarımızı kutlayarak saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Kapanış konuşmasının ardından BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya katkılarından dolayı Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’a plaketlerini takdim etti.

Yaşanan kıyasıya mücadelenin ardından 3. olan Safranbolu Kız Teknik Meslek Lisesi ve Karabük Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine ödüllerini Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul takdim ederken aynı zamanda Sayın Ertuğrul Meslek Lisesi grubunda 1. Olan Eflani IMKB Çok Programlı Lisesi öğrencilerine de bilgisayar hediye etti.

2. lik ödülünü alan, Safranbolu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Eflani IMKB Çok Programlı Lisesi’ne ödüllerini Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy takdim ederken, 1.lik ödülünü alan Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi ve Karabük Teknik Endüstri Meslek Lisesi’ne ise ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

Ödül töreninin ardından kupa törenine geçilerek törende, 3. Olan Safranbolu Kız Teknik Meslek Lisesi ve Karabük Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine kupalarını BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya takdim ederken, 2. olan Safranbolu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Eflani IMKB Çok Programlı Lisesi öğrencilerine kupalarını İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım takdim etti. Son olarak ise 1.lik ödülünü alan Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi ve Karabük Teknik Endüstri Meslek Lisesi’ne ise kupa ve Üniversitemizin hazırlamış olduğu hediyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

10. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasının büyük finali, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

&

Editör: Haber Merkezi