KARABÜKSPOR’DAN İLK TRANSFER MURAT AKÇAY 


 

KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS “ LİGİN İKİNCİ YARISI ÇETİN GEÇECEK, TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ” 


 

KULÜP İDARİ MENAJERİ TARIK YURTTAŞ “ SEBASTİAN, PEDERSEN VE EREN İLE YOLLARIMIZI AYRIMA KARARI ALDIK”


 

tolunay-gene-gidisat


Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, düzenlediği basın toplantısında, ligin ikinci yarısının çetin geçeceği için tedbiri elden bırakmayacaklarını söyledi.

Kulüp binasında İdari Menajer Tarık Yurttaş ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Tolunay Kafkas, bir Anadolu takımının maç başına 1.5 puan ortalamasının kendileri için çok önemli olduğunu ve 16 maçta alınan 26 puanın bunun biraz üstünü göstermesinden dolayı da sevinçli olduklarını söyledi.


“SİVAS KARŞISINDA TEDBİRLİ OLMAMIZ LAZIM”
Önlerinde hafta sonu oynayacakları Sivas maçı olduğunu hatırlatan Kafkas, “Gerçekten her maç olduğu gibi Sivas maçı da çok zor. Oradan puan alabilirsek hedeflediğimiz bir puanın üzerinden ligin ilk yarısını tamamlamak istiyoruz. Sivas maçı çok zor. Hücum yönünde çok etkili iki tane Türkiye’nin en iyi bekleri var. Ön tarafları çok iyi. Bizim avantajımız oyunu geniş alanda oynuyorlar. Bu geniş alanları kullanabilirsek, çok zevkli ve çekilmeli bir maç ortaya çıkacak. Bu ligin zevk veren, iyi futbol oynayan takımlarından bir tanesi Sivasspor. Bunun için tedbirli olmamız lazım” dedi.

“BURAYA GELMEK KOLAY OLMADI”
Sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ve buraya kolay gelmediklerini de belirten Kafkas, “Sezon içinde yaşadığımız bir takım problemlere rağmen şu anda takımın oyun anlayışı ile geldiği noktadan oldukça memnunum. Oyuncularımın gösterdiği performanstan çok mutluyum. Bir başarı varsa bu tamamen oyunculara aittir. Özellikle ikinci yarı tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Özellikle birkaç mevkide ciddi eksiğimiz var. Ayrılan oyuncular ve ayrılacak olan oyuncuların yerini doldurmak için transfer çalışmalarımız var. Burada en elzem olan yer orta saha oyuncusu. Bu mevkiine bir Türk oyuncu arıyoruz. Bulamazsak yabancı oyuncu almak için bütün uğraşlarımızı yapacağız. Transferde mevcut kadroya 4 oyuncu katmayı düşünüyoruz. Tedbiri elden bırakmamız gerekiyor. Çünkü bu ligin altında olan takımlar bu puanı hak etmiyorlar. Çok ciddi takımlar var ve ikinci yarı çok daha zor geçecek bu lig. Bu nedenle tedbiri elden bırakmamız lazım. İçerde oynayacağımız 9 maçın avantajını da düşünerek yapacağımız transferlerle hedeflediğimiz noktada ligi bitirmek istiyoruz. Transferde stoper, forvet arkası, sağ kenar ve orta sahaya mutlaka alacağımız oyuncular var. Bunun yerli ve yabancıları var bunla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“KARABÜK CİDDİ BİR DEPLASMAN”
Karabük’ün ciddi bir deplasman olduğunu da vurgulayan Tolunay Kafkas, “Karabükspor ne kadar içerde maç oynarsa favori. Kimle oynarsa oynasın içerdeki maça hangi takım gelirse gelsin kağıt üzerinde favori Karabükspor’dur. İkinci devre çok zor geçecek. Dışarda kazanmak içinde her şeyi ortaya koyacağız. Bizim farklı formatlarda oynayacak oyuncumuz ve oyun anlayışlarımız var. Deplasmanda bu takım galip gelebilir” ifadesinde bulundu.

“AVRUPA KUPALARINA GİTMEYİ BAŞARABİLİRİZ”
Kafkas, bu sene Avrupa kupalarına gitmenin daha kolay olduğunu da söyleyerek, “Ligi 6. ve 7. sırada bitiren takımlar Avrupa’ya gidebiliyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın cezalı olması ve sıralamada belli bir yere gelirseniz onu getirebiliriz ve biz bunu başarabiliriz. Eğer doğru takviyeleri yapabilirsek bunu başarırız. Bizim gerçekçi hedefimiz ilk 10” dedi.

“GENÇ OYUNCULAR ÇIKARMAMIZ LAZIM”
Transfer noktasında Sivasspor’un genç stoperi Murat Akçay’ı transfer ettiklerini kaydeden Kafkas, “Genç oyunculara büyük önem veriyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Murat benim milli takımdan tanıdığım genç bir oyuncu ve Karabükspor’a faydası olacağını düşünüyorum. Bizim harmanımız çok iyi yabancılarımızın olması ve bu genç oyuncularla birlikte iyi bir harman yapacağız. İnsana yatırım yapmak lazım. Bu şehrin ileri gelenleri ile birlikte en az tesisleşmeye önem vermemiz lazım. Genç oyuncuları çıkarmamız lazım. Bunun yanında Batı Karadeniz bölgesinin tek takımı olmanın da avantajı kullanmamız lazım. Zonguldak, Bartın, Kastamonu gibi illerle birlikte 4-5 milyonu bulan bir nüfustan üç dört tane oyuncu çıkaramazsak bu bizim ayıbımızdır” şeklinde konuştu.

20131226AW000617_02“BAŞARININ BÜYÜK KISMI KULÜP YÖNETİMİNİNDİR”
Buradaki başarının büyük kısmının Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan ve yönetiminin eseri olduğunu da sözlerine ekleyen tecrübeli teknik adam, “Bizi onure eden şey, bana yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmadım. Benim için kulüp başkanımız Mustafa Yolbulan’ın bende çok büyük hatırları var. Bana destek oldular arkamızda durdular. Olmayabilirdi de. As Başkanımızın da bize destekleri de çok ayrı. O bizim tonton dedemiz. İnsanlar samimi ve doğru ilişkiler kurdukları zaman bir çok şey oluyor” diye konuştu.
İdari Menajer Tarık Yurttaş ise, Sivasspor kulübü ile yapılan görüşmeler sonrası Murat Akçay’ı 3 yıllığına kulübe kattıklarını söyleyerek, “ Eren Güngör, Pedersen ve Sebastian’a bize hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek kulüp bulmaları için çalışmalarına başlamalarını dile getirdik. Pedersen ve Sebastian kulüp buluncaya kadar bizle birlikte çalışmalarını sürdürecek” dedi.