İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda yapılan, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları ile kamu personelinin verimine ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıya Vali Yardımcıları Muhittin Gürel, Hüseyin Demirbaş ve Muhammed Akın, Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş ile Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Gürel, son günlerde ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Covid-19 vaka sayısında önemli düşüşlerin yaşandığını, açık alanlarda maskenin serbest olduğunu ancak kapalı alanlarda rehavete kapılmadan maske ve mesafe kurallarına aynı duyarlılıkla devam ettirildiği takdirde kısa süre içinde salgın hastalığın hayatımızdan tamamen çıkartılacağına inandığını ifade etti.

Gündem konu başlıkları üzerinden yaptığı değerlendirmelerle konuşmasına devam eden Vali Fuat Gürel, sağlık, yaklaşan Ramazan ayına yönelik alınması gereken tedbirler ve Şehit Aileleri ve Gazi ziyaretleri hakkında talimatlarda bulundu.

Özellikle yaklaşan Ramazan Ayına yönelik alınması gereken tedbirler konusunda gerekli gıda denetimlerinin, fahiş fiyat artışı ve stokçuluğun denetimlerin artırılmasını, ayrıca gelen ihbar ve şikayetlerin titizlikle incelenmesini ilgili kurumlardan istedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yapılan yardımlardan yararlanacak vatandaşların objektif kriterlere göre belirlenmesi, varsa haksız yararlanmaların önüne geçilmesi, ihtiyacı olanların tespitinde hassasiyet gösterilerek mütevazı olunması, yardımın ihtiyaç sahibine zamanında ulaşmasının takipçisi olunması, gecikmelere mahal verilmemesi konusunda gerekli özenin gösterilmesi talimatını verdi.

Şehit Aileleri ve Gaziler konusuna da değinen Vali Gürel, Mülki Amirlerce ilçelerde bulunan Şehit aileleri ve Gazilerin huzur ve refahlarını korumak, ihtiyaç ve sorunlarına yönelik kalıcı çözümler üretilmesi ve ailelere düzenli olarak ziyaretlerde bulunulması talimatını verdi.

İl İdare Şube Başkanları toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi