Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin önemli projelerinden biri olan “7 Mahalle 7 Park”ın çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda yapılan Esentepe Mahallesi’ndeki Hüseyin Karataş Parkı tamamlandı. Parkın açılışı 28 Ekim Cuma günü saat 14.30’da yapılacak. Vişne Evlerinin yanındaki parkın açılış törenine katılmak isteyenler için Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndan saat 14.00’te araç kaldırılacak.

“Gayemiz huzurlu şehir olmak.” diyen Belediye Başkanı Elif Köse, “Bunun için 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın mutlu olması gerekir. Çocuklar parklarda oyun oynayarak enerjilerini sarf etsinler, temiz hava alabilsinler, arkadaş edinerek ortak hareket edebilmeyi öğrensinler; annelerine dinlenecek zaman ve alan oluşsun gibi amaçlarla parklara önem veriyoruz. Onların mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Bunun yanında halkımızın bizden en çok talep ettiği hizmet park oldu. Safranbolu’yu vatandaşlarımızla yönettiğimizi ve taleplerini yerine getirebilmek için tüm birimlerimizle çalıştığımızı hep söylüyorum.” şeklinde konuştu. Parkın isminin değerli olduğunu ise “Hüseyin Karataş, yakın geçmişte kaybettiğimiz fotoğraf sanatçılarımızdan. Safranbolu’muzun güzelliklerini sergileyerek kent arşivine kıymetli eserler bıraktı ve Dünya Miras Kenti ilçemizin tanıtımı için çabaladı. Bu şehrin vatandaşları onu tanısın, adı burada yaşamaya devam etsin diye parkımıza kendisinin ismini verdik.” sözleriyle anlattı.

Editör: Haber Merkezi