AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, son zamanlarda gündeme gelen yurt sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güneş, AK Parti iktidarları döneminde üniversite öğrencilerine yönelik ciddi yatırım yapıldığını ve destek verildiğini söyledi. Karabük özelinde de değerlendirmede bulunan Vekil Güneş 10 bin 500 ü KYK’ya ait olmak üzere toplamda 20 Binin üzerindeki yurt kapasitesiyle Karabük’ü kazanan üniversite öğrencilerine barınma sorunu yaşatılmadığını vurguladı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Niyazi Güneş İl Müdürü Coşkun Güven’den Yurtlar ve öğrenci yerleştirmeleri hakkında son bilgileri aldı. Güneş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Üniversite tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte öğrencilerimizin ilk sorunu nerede barınacağız oldu. Tabi ilimizde ciddi sayıda bir öğrenci var.  Bu yıl toplamda 48 bin öğrenci sayısına ulaştık. 2021 yılında yerleşen öğrenci sayımız da 7 Bin 681 oldu. Karabük Üniversitesi son yıllarda önemli başarılara imza attı ve bu başarılar ülkemizin her yerinden tercih sebebi oluyor ve biz de memnuniyet duyuyoruz.

Öğrencilerimizin barınmaları konusunda da son yirmi yılda önemli işler yapıldı. 2002 yılında KYK’ya bağlı yurtlarda 500’e yakın bir kapasite varken şu anda 10 bin 500 ve bunun yanında da özel yurtlarımız var.  Yatak sayımız 20 bini aşıyor. Evde kalmak isteyen öğrencilerimizi de düşündüğümüzde konut rezervimiz de yeterli. Şu anda ben yurt bulamadım diyen öğrencimiz kalmadı. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Karabük’te barınma sorunu yoktur. Artık üniversiteler eğitime başladı, akademik yılın hem ülkemize hem de Karabükümüze başarılar ve hayırlar getirmesini diliyorum. Öğrencilerimiz bize emanet. Onlar sadece derslerine iyi çalışsınlar hem kendileri başarılı olsunlar hem de Karabük Üniversitemizi güzellikle temsil etsinler. Bunu arzuluyoruz.” Dedi. 

Milletvekili Güneş pandemi döneminde öğrencilerin olmaması tüm ülkede olduğu gibi Karabük’ü de etkilediğini ve öğrencilerin şehre ciddi bir hayat verdiğini ifade etti.