KARABÜK’TE 38 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI


 

zil-caldi


Karabük’te 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı Vali İzzettin Küçük’ün çaldığı ders zili ile başladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Karabük merkezde Kartaltepe İlköğretim okulu’nda tören düzenlendi. Törene; Vali İzzettin Küçük, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan,İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler ile veliler katıldı.

20130916AW000365_02Törende ilk olarak Okul Müdürü Sebahat Güven bir konuşma yaparak, “Eğitim ve öğretim yuvası olan okullarımız,dünyayı,bilimi ve gelişmeyi öğretirler. Biligiye ulaşma yolu okullarda öğrenilir” dedi. Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “ Günümüzde ekonomik ve sosyal kalkınmanın en önemli bileşenleri olan eğitim, tüm dünyada hızlı ve sürekli bir değişim içersindedir. Eğitim artık sadece anayasal hak ve sosyal bir hukuk devletinin görevi olarak görülmemekte ,ekonomik açısından eğitilmiş insan gücü en verimli üretim alanlarından biri olarak kabule dilmekte. Nitelikli bir eğitim milleti geri kalkmışlıktan kurtarır. Çağımızda gelimleler sonucunda amacımız bilgiyi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, paylaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, dinamik özgüvenli milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Karabük yıllardan beri başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir. Bu başarı devam edecektir. Bugün ilimizde 38 bin öğrenci ile yeni yatırımlarla çağımızın gereklilikleri ile donatarak Karabük’ün hak ettiği modern eğitim anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

20130916AW000365_03Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise, bir bayram havası içinde yeni eğitim öğretim yılının başladığını ifade ederek, “Geleceğimiz inşa ediliyorken, umut duyacağımız güveneceğimiz insanları yetiştirmek için adım atıyoruz. Onlar bizim hayallerimiz. Okullarımızda sınıflar 14-15 kişilik. Bu bir çok ilde olmayan bir durumdur. İlimizde eğitim seviyesi çok yüksek. Bunda ailelerin, velilerin başarısı çok büyük. Anne babaların sorumluluğu çok önemli. İlimizin bayrağını yine yüksek tutmaya devam edeceğiz. Bu sene Üniversite sınavlarında yine başarılı olmak için yoğun bir gayret ve çalışma içerisinde olacağız” diye konuştu.

Düzenlenen tören Vali İzzettin Küçük’ün ilk ders zilini çalması ile sona erdi. Törenin sonunda sınıfları gezen Vali Küçük, öğrencilerle sohbet etti.