20130314AW000342_01Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özel halk otobüslerini denetledi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından eski balık pazarı mevkii üzerinde seyir halindeki özel halk otobüsleri üzerinde denetim yaptı.

Gıda ürünlerinin yanı sıra vatandaşın kullandığı toplu taşıma araçlarını da denetleyen Zabıta Müdürlüğü, yapılan denetimde özel halk otobüs şoförleri ve muavinlerin kıyafetleri, otobüslerin iç ve dış temizliği hat ve güzargah ihlali yapılıp yapılmadığına yönelik denetim yapıldıktan sonra özel halk otobüsü şoförlerine yolculara yönelik tutumları hakkında bilgiler vererek uyarılarda bulundu.

20130314AW000342_02Toplu taşıma araçlarında istenilen düzeyi yakalamayı hedeflemek için çalışan Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetim çalışmalarına devam ediyor. Uyarıları dikkate almayanlar ise yazılı ve sözlü olarak uyarıldı. Yolcular belediyenin bu uygulamasından memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, vatandaşların şikayetlerini ve isteklerini 24 saat 153 nolu telefonla zabıta müdürlüğüne iletebileceklerini kaydederek, “Ayrıca Karabük Belediyesi özel halk otobüslerinin daha verimli çalışmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan uygulamayla araçlar online olarak takip ediliyor. Bu sayede araçların hız, duraklama süreleri, nerede oldukları ve hangi güzergahı izledikleri, hangi noktalarda hız limitlerini aştıkları, ne kadar mesafe kat ettikleri takip edilebilecek ve gerekli kontroller kolaylıkla yapılabilmektedir” dedi.