Bu yıl 17.’si düzenlenen Yörük Köyü Köy Günü yoğun katılımla gerçekleşti.


 

20140830AW180681_01Safranbolu Kaymakamlığına vekalet eden Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’unda katıldığı program gelen misafirlere yemek ikramı ve müzik dinletisi ile başladı.

İkramların ardından bir konuşma yapan Yörük Köyü Kültür Mirasını Koruma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Emekli Binbaşı Hüseyin Remzi Çağlayan, “Gerçekleştirmekte olduğumuz etkinliğin bu yıl 17.’ sini düzenliyoruz. Her yıl biraz daha farklı programlarla karşınızı geliyoruz. İnşallah daha çok uzun seneler devam ettireceğiz. Bu arada bu güzel etkinliğin yapılmasında çok büyük payı olan ve bu yılın ağası seçilen değerli büyüğümü Birgül Dündar Akçıoğlu’na, teşriflerinden dolayı Kaymakamımıza, bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum”

Kaymakam Tolga Özdemir ise, iyi ki bu mesleği seçmişim diyerek, “Çünkü bu meslek sayesinde bir çok köye ziyaretlerde bulunuyorum ve inanın çok mutlu oluyorum. Dilerim ki bu birlikteliğiniz beraberliğiniz bozulmaz, bu güzel ruhu hiç kaybetmezsiniz. Yörük Köyünün güzelliklerinden söz etmeye gerek bile yok. Köyümüz çok güzel bir yer. Bu güzel etkinlikte emeği geçen başta vakfımız olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gece geç saatlere kadar müzik dinletisi eşliğinde sohbet edildi.

Editör: Haber Merkezi