20130920AW000109_0119 Eylül’de kapılarını ziyaretçilerine açan 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda Türkiye’nin 60 farklı yöresinden 200 stant yer alıyor. Ziyaretçiler Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın yöresel ürünlerine ilgi gösterdi.

4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, Antalya EXPO Center Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Antalya Ticaret Borsası(ATB),Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (KESK), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) desteğiyle 19 Eylül'de açıldı. 22 Eylül’e kadar açık kalacak fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken, fuarda ziyaretçiler her yörenin kendisine özgü ürünlerinin yer aldığı standlarda ikram edilen lezzetleri tatma imkanı yakalıyor.

Fuarda Karabük’ü, Ticaret ve Sanayi Odası temsil ediyor. KTSO Başkanı Sedat Namal, fuara, safran ürünleri, Safranbolu Evleri, orman ve demir çelik ürünleri ile katıldıklarını söyledi. Karabük’ün Safranbolu ile tanındığını ifade eden Namal, şöyle konuştu;

“Biz de bu fuarda Safranbolu markasının yanında Karabük’ün diğer ürünlerinin tanıtımını yapıyoruz. Bu tür organizasyonlarla yöresel ürünler insanlarımızın ayağına geliyor. Ama Antalya gibi bir turizm kentinde bu fuara yabancı ziyaretçilerin getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece Türkiye’nin birden çok ürünün uluslar arası tanıtımı yapılır.”