KARDEMİR KARABÜKSPOR YÖNETİMİNİN BAŞINDAKİ YOLBULAN KUZENLER’İN KULÜBÜ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİĞİ VE 100 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE BİR BÜTÇE HARCADIKLARI İDDİA EDİLİYOR


 

SEZON BOYUNCA 50 MİLYON TL HARCANDIĞI VE 50 MİLYON TL’NİN DE ÜZERİNDE BORCU OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR


 

YOLBULAN KUZENLER, KONGREDE BÜTÇESİNİ İBRA EDECEK VE KENDİLERİNİ AKLAYACAK BİRİLERİNİ Mİ ARIYORLAR..?


 

kim-aklayacak-bunlari

Kardemir Karabükspor’un Spor Toto Süper Lig’e veda ettiği şu günlerde, Kulübü kongreye götüren Başkan Mustafa Yolbulan, mevcut yönetim olarak tekrar aday olmayacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın hemen ardından 2-3 senedir Karabük’e hiç gelmeyen Karabükspor’un eski başkanı ve yine eski sendikacı Feridun Tankut piyasaya çıkmıştı.

Karabükspor’a başkan olarak göreve gelmek için şehirde çeşitli kulisler yapan H. Feridun Tankut’un, eğer aday olarak destek verildiği takdirde kongrede kulübün bütçesini ibra edeceği iddiaları da şimdi konuşulmaya başlandı.

50 MİLYON HARCANMIŞ, 50 MİLYON DA BORÇ YAPILMIŞ

Kardemir Karabükspor’un 2014-15 sezonunda 50 Milyon TL harcadığı ve 50 Milyon TL’den fazla da borç yaptığı konuya yakın kaynaklar tarafından iddia edilmeye başlandı.

İlki 6 Haziran’da, çoğunluk sağlanamazsa ikincisi 13 Haziran tarihinde yapılacak olan kongrede 2014-15 sezon bütçesi açıklanacak ve kongrede ibra edilecek. Eğer ibra edilmezse, mevcut yönetimin hukuksal çok ciddi sıkıntıya gireceği belirtiliyor.

FERİDUN TANKUT ESKİ YÖNETİMİ AKLAYACAK MI..?

H. Feridun Tankut’un KARDEMİR A.Ş Yönetimi tarafından desteklenerek, kulübün başına getirilmesi halinde, 13 Haziran’da yapılacak olan kongrede geçmiş bütçenin ibra edileceği ve dolayısıyla hukuksal anlamda eski yönetimin aklanacağı da konuşulan senaryolar arasında geçiyor.

YOLBULANLAR BORÇLARI ÜSTLENSİN…

Geçen sezon Nevzat Şahin’in kulüp başkanlığını bırakması ile "İstanbul'dan hesap uzmanları getirdik, kulübün tüm hesaplarını inceletiyoruz" diyen Yolbulan kuzenler yönetime gelmiş ve önceki yönetimin, "tona yaklaşan miktarlarda lokum ve binlerce kilogram şampuan faturası almışlar" gibi söylemler piyasaya yayılmıştı.

Şimdi ise 50 MilyonTL’nin üzerinde para harcadığı ve bir o kadar da borç yaptığı iddia edilen yönetimin, en net örnek olarak, daha önce 80 Bin Euro’ya transfer olan Kuca’yı Karabükspor’a 4 Milyon Euro’ya mal ettikleri ortaya çıkmıştı.

13 Haziran tarihinde yapılacak olan kongrede, yönetime talip olmayı düşünen kurum veya kişilerin mevcut borcu Yolbulan’ların üstlenmesi gerektiğini, eğer üstlenmezlerse geçmiş bütçenin kongrede ibra edilmesinin engelleneceği de konuşuyorlar.

Karabükspor’u bilerek küme düşürdüğü iddiaları ile muhatap olan Mustafa ve Murat Yolbulan kuzenlerin, şimdi de bu kadar borç olan bütçeyi ibra edip, dolayısıyla kendilerini aklayarak çekip gitmelerinin, yine Karabük tarihine kara lekeler ile geçeceğini de unutmamalılar.