KARDEMİR A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUTULLAH YOLBULAN VE GENEL MÜDÜRÜ FADIL DEMİREL YARGI ÖNÜNE ÇIKTILAR


 

SPK’NIN, KARDEMİR’DE HAKSIZ REKABET YAPILDIĞINA DAİR KARARININ ARDINDAN MURAT ORHAN’IN MÜRACAATI İLE AÇILAN DAVA DEVAM EDİYOR


 

 

yolbulan-yargida


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) geçtiğimiz yıllarda KARDEMİR A.Ş’de haksız rekabet yapıldığına dair verdiği kararın ardından, Kaptan D.Ç’nin Müdürü Murat Orhan ile NOMTAŞ yetkilisi Osman Nom’un Karabük Cumhuriyet Savcılığına yaptıkları müracaat sonrası açılan davanın yargılama süreci devam ediyor.

KARDEMİR Yönetimi hakkında haksız rekabet suçlaması ile geçtiğimiz ay görülen ilk duruşmada Cavit Yücel ve Çelsantaş Karabük Fabrika Müdürü Mustafa Üstün ifadesini vermişti.

Geçtiğimiz günlerde mahkemenin ikinci duruşmasında ise KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Genel Müdürü Fadıl Demirel ve Satış Müdür Reyhan Özkara ifade vermek üzere Karabük Adliyesine geldiler.

Duruşma sırasında, profil siparişlerinin kütük ve inşaat demirine çevrilerek satışta haksız rekabet yapıldığı suçlamasına karşılık Genel Müdür Fadıl Demirel kendisinin sorumlu olmadığını ve satış müdürünün sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Mutullah Yolbulan’ın ise ifade verme sürecinde zaman zaman rahatsızlandığı da gözlerden kaçmadı. Duruşmaya Kaptan D.Ç. sahiplerinden Tayfun Çebi’de katıldı.

Davaya müdahil konumunda olan Murat Orhan ise mahkeme çıkışında herhangi bir açıklama yapmayacağını yargılama sürecinin devam ettiğini belirtti.

Önümüzdeki duruşmaya Kamil Güleç, Çağrı Güleç ve diğer sanıkların katılacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi