KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANLIĞINA ADAY OLAN İŞ ADAMI ŞEFİK DİZDAR’A MEĞER KARDEMİR A.Ş YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUTULLAH YOLBULAN GECE YARISI “ADAYLIKTAN ÇEKİL” DEMİŞ...


 

YOLBULAN’A BU TALİMATI KİM VERDİRDİ?


 

yolbulan-dizdar


Karabükspor başkan adaylığına, Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından ikna edilen Şefik Dizdar kongre gecesi yaşanan bazı olaylardan dolayı adaylıktan çekilmişti.

Aynı gece Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ın evinde gece yarısına yakın yapılan bir toplantı ile Taner Canyurt başkanlığında bir yönetim listesi oluşturulmuş ve o toplantıya AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar’da katılmıştı.

Tüm bu yaşanan gelişmeler ve Şefik Dizdar’ın adaylıktan çekilmesi, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal ile yaşanan bir telefon konuşmasındaki tartışmalara bağlanmıştı.

Şefik Dizdar’ın Karabükspor Kulüp Başkanlığından çekilmesinin, neredeyse tamamı TSO Başkanı Sedat Namal olarak gösterilmesine karşın, o akşam yaşanan olaylara Karabük Net Haber ulaştı.

Şefik Dizdar’ı gece 01:00 sularında Mutullah Yolbulan’ın aradığını ve “Bu işte sıkıntı var. Şefik bey en iyisi siz çekilin” dediği öğrenildi.

Karabük Net Haber olarak ulaştığımız bu bilgiyi, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kendi Facebook Profilinde de doğrulamış durumda.

Rafet Vergili, Facebook Profilinde konuyla ilgili yaptığı kamuoyu açıklamasının altına, İsmail Akça isimli ekli bir kullanıcının “Sayın Şefik Dizdar'ın, TSO Başkanı Sayın Sedat Namal isim vermedi diye adaylıktan çekilmesi birazcık ucuzculuk. Kimse kimseyi kandırmasın, bu işin içinde başka hesaplar var” şeklindeki yorumuna verdiği cevap aynen şöyle;

“Rafet Vergili:  İsmail Bey, Şefik Bey Sedat Namal adam vermedi diye adaylıktan çekilmedi. Sedat Bey Ben bu işin hesabını Kardemir'e soracam dedi ve düğmeye bastı. O saatten sonra işin içine siyaset karıştı. Mutullah Beyin evinde gece yarısı Kardemir yönetimi ve AK Parti İl Başkanı toplantı yaptı. Mutullah Bey Şefik Beyi aradı ve "Çekil" dedi. Şefik Bey ondan sonra çekildi.”

Rafet Vergili’nin Facebook’ta paylaştığı bu bilginin altında aslında derin süreçler yattığını herkes bilmektedir.

Sonuç olarak, yaklaşık iki gündür bu olayla ilgili suçlanan Karabük TSO başkanı Sedat Namal ile alakalı olarak, Şefik Dizdar’ın adaylıktan çekilmediği, asıl Mutullah Yolbulan’ın “Çekil” sözünden sonra çekildiği teyit edilmiştir.

Karabük Net Haber olarak şimdi şu soruları soruyoruz;

-          Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı “Artık Karabükspor yönetiminde olmayacağız” demesine rağmen ve kendisi 83 yaşında olduğundan akşam 21:002de yatarken, ne oldu da gece yarısı bu operasyonların içine girdi?

-          Şefik Dizdar’a, Sayın Yolbulan Karabükspor yönetimi için bazı isimler verirken, ne oldu da gece yarısı yine Sayın Dizdar’ı arayarak “Çekil” dedi?

sedat-namal-yazi-          Bunu Mutullah Yolbulan’a hangi güç yaptırdı?

-          AK Parti İl Başkanın Ömer Ayar, Karabükspor’un yönetimi gece yarısı yapılırken orada ne arıyordu?

-          İl Başkanı Ayar’ın oraya gittiğinden başta Mehmet Ali Şahin olmak üzere, Osman Kahveci’nin de haberi var mıydı?

-          Şefik Dizdar’ın adaylıktan çekilmesi ile ilgili neden Karabük TSO Başkanı Sedat Namal’ın alakası olmadığı halde suçlanmaya çalışılıyor?

-          Rafet Vergili değil de bir başkası Şefik Dizdar ile irtibata girip Karabükspor Başkanlığı noktasında ikna etseydi, süreç aynı olur muydu?

Tüm bu soruların cevabını kamuoyu az çok tahmin etse de, konunun muhatapları tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan bu haberimizin içeriğindeki bilgileri Mutullah Yolbulan, Şefik Dizdar veya Rafet Vergili yalanlayabilecek mi?