Karabük İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Kahyalar-Sipahiler, Karaağaç-Düzcam ve Güneşli grup yolunun Piriçlik Mahallesi mevkiindeki ulaşımda tehlike arz eden Rüzgarlı Kaya patlatılarak yoldaki genişletme çalışmaları sürüyor.


 

20150423AW392455_01Genel Sekreter Mehmet Uzun, beraberinde İl Genel Meclis üyeleri Hasan Adakan ve Ramazan Kahriman, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Serkan İnal, Maden Mühendisi Orhan Nallı Kahyalar, Şenler ve Demirciler Köyleri Muhtarları ile birlikte kaya patlatma çalışmaları yerinde izlediler.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı patlatma esnasında her hangi bir olumsuzluk yaşanmadığı çalışmaları değerlendiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, “Kahyalar-Sipahiler, Karaağaç-Düzcam ve Güneşli grup yolunun Piriçlik Mahallesi Rüzgarlı Kaya mevkiindeki kayalardan yola taşların düştüğü ve tehlike arz ettiği Muhtarlarımız ve köylü vatandaşlarımız tarafından sürekli şikayet konusu oluyordu. Kırıcı ile kırmak mümkün olmadığı için dinamitle patlatmanın daha uygun olacağını planlayarak Jandarma’nın da geniş güvenlik önlemleri alması sonucu her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan patlatmayı gerçekleştirdik ve kayayı parçaladık. Şimdi iş makinelerimizle süratle temizleme çalışmalarını başlattık ve en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın daha güveneli ulaşım yapabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi