KARABÜK’TE YAĞMUR YOLLARI GÖLLERE ÇEVİRDİ, BİR EVİ SU BASTI

EVİ SU BASAN BABA: “ÇOCUKLARIMA ALDIĞIM DERS KİTAPLAR SU İÇİNDE KALDI”

 

20140917AW195263_01Karabük’te akşam saatlerinde etkili olan yağmur yolları göllere çevirirken, bir evi ise su bastı.

Karabük’ün 100. Mahallesinde su giderlerinin tıkanması sonucu yollar adeta gölete dönerken, araçlar ise ilerlemekte güçlük çekti. Karabük-Kastamonu karayolunda da giderlerin tıkanması sonucu araçlar geçmekte güçlük çekerken, 5000 evler semtinde ise yağmur suları asfaltı yerinden söktü. Mazgalların tıkınması sonucu yolda birken suların araç geçişleri sonucu taşmasıyla apartmana girmemesi için tahtalarla engellemeye çalıştı. Karabük Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile tıkınan mazgallar açıldı.

DERS ÇALIŞIRKEN SU İÇİNDE KALDILAR

Yağan yağmur sonucu giderlerin geri su basması sonucu bir ev sular altında kaldı. 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi 58. Nolu cadde üzerinde bulunan Sabır Sitesi B Blok’un alt kısımları biranda sular altında kaldı. Evi su altında kalan Orhan Dayı, “İşten geliyordum. Eve geldiğimde su kazan dairesinden ve tuvaletten taşmaya başladı. Evde çocuklar ders yapıyordu. Hemen onları dışarı çıkardım. Televizyon ve bilgisayar dışında bir şey kurtaramadım. Kalacak yerimizde yok” dedi.

20140917AW195263_05Asgari ücretle çalıştığını söyleyen Dayı, gözyaşlarına hakim olamayarak, “Dün akşam 100 TL verip kırtasiye malzemeleri aldım. Ben 900 lira maaş alıyorum. Her şeyim gitti. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Çocuklarına evde ders çalıştırdığını söyleyen Hatice Dayı, ise, “Evi biranda su bastı. Nereye gideceğiz. Çocuklarda çok korktu” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Editör: Haber Merkezi