uludere-ana-foto



KARABÜK'TE ULUDERE OLAYINI KINAYAN ÖĞRENCİLERE TEPKİ


 

AÇIKLAMA YAPAN ÖĞRENCİLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞAN ÜLKÜCÜ GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ


 



 

Karabük’te Uludere Olayını kınayan 50 civarında üniversite öğrencisine, Alperen Ocakları ve Ülkü Ocaklarına üye grup tepki gösterdi.

Karabük merkez 5000 Evler semti Cumhuriyet Mahallesi pazar yerinde toplanan bir grup üniversite öğrencisi, Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde meydana gelen olayda hayatını kaybeden 34 vatandaşı anmak için basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada geçen sene yaşanan olayların tekrar yaşanmaması için Karabük Emniyet Müdürlüğü çevrede geniş güvenlik önemleri aldı.


Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Alperen ve Ülkü Ocaklarına üye grubun yanına giderek hiçbir şekilde taşkınlık ve saldırı yapılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Gruptan bazılarının, “Saldırmayalım mı? Ellerini kollarını sallaya sallaya geliyorlar” demesi üzerine Keksin, “Saldırırsanız ben de gereğini yaparım” dedi.


TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin hazır bulunduğu alanda, Karabük Demokratik Öğrenci Derneği (KADÖ-DER) adına Tanju Akpulut basın açıklamasını okumaya başladıktan birkaç dakika sonra, Alperen ve Ülkü Ocaklarına mensup grup öğrencilere saldırmak istedi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan Karabük Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, grubu biber gazıyla müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.


Öte yandan Uludere Olayı'nı kınayan öğrenciler, yere serdikleri siyah örtünün üzerine karanfil bıraktı. Öğrenciler daha sonra polis ekipleri tarafından başka olayların çıkmaması için Emniyet Müdürlüğüne ait otobüsle uzaklaştırıldı.