KARDEMİR A.Ş’DE ÇELİK İŞ SENDİKASI ANLAŞMAYI YİNE SAĞLAYAMADI. TÜM İŞÇİNİN UMUDU 3 NİSAN DA TİS ANLAŞMASININ İMZALANMASININ GERÇEKLEŞMESİYDİ, FAKAT ANLAŞMA YİNE SAĞLANAMADI


 

kardemir-tis


Kardemir ile Çelik İş Sendikası arasında geçen 2011-2012 dönemine ait toplu iş sözleşme görüşmelerinin tamamlanarak, TİS anlaşma imzaların 3 Nisan’da atılacağına yönelik haberler yer almıştı.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül bazı ulusal haber ajansları muhabirlerini de arayarak, 3 Nisan Saat 13.00’de Yenişehir Kapalı Spor Salonunda imza töreninin yapılacağını belirterek basını davet etmişti.

Ama gelinen süreçte bugün Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, son dakikada anlaşmanın yine sağlanamadığını duyurdu.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının  temellerinin atılışı ve Karabük’ün kuruluşunun 76. yıl kutlamalarında basına bir açıklama yapan Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel “Böyle önemli bir günde Karabüklülere iyi bir haber vermek istiyorduk. Dün gece saat 01.00′e kadar bunun için gayret ettik. Bildiğiniz gibi toplu sözleşme süreci yaşıyoruz. Bunun çözüme kavuştuğunu, anlaşma sağlandığını açıklamak istemiştik, fakat son dakikada yine olmadı. Türkiye’de enflasyon rakamları geçen sene TÜFE’de 6.16′ydı, TEFE 2.44′lerdeydi, biz çalışanlarımıza yüzde 48′e varan zam ve sosyal haklarda da yüzde 70′lere varan zaman teklif etmemize rağmen maalesef olmadı. Bu kadar güzel şeylerin yaşandığı bugünde sizlere ve çalışanlarıma bu güzel haberi vermek isterdim. Çalışanlarımız baş tacımız, onları mutlu görmek bizi de mutlu eder.” dedi.

Öte yandan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül; bugün saat 16: 00′da Kardemir işçisi ile Yenişehir’de bir toplantı düzenleyerek, gelişen süreç ve şu anki son durum konusunda bilgiler verecek.

Kardemir işçisi ise anlaşmanın neden sağlanamadığını, hangi maddeler üzerinde mutabakat oluşamadığını merak ediyor ve sendikaları tarafından kendilerine açıkça anlatılmasını istiyor.