dosyaHatay'ın Türkiye topraklarına katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı (7 Eylül 1938- 29 Haziran 1939) Tayfur Sökmen'in oğlu Eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu uzun süredir tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde vefat etti. Sökmenoğlu için TBMM’de tören düzenlendi.

Törene, Sökmenoğlu'nun ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Meclis İdare Amirleri, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, 21.Dönem Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.

Sökmenoğlu'nun cenazesi, yarın Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, öğle namazının ardından Beyazıt-i Bestami Türbesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

6-(2)İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olan Sökmenoğlu, THY İdare Meclisi Murakıplığı yaptı. MDP kurucu üyesi olan Sökmenoğlu, Hatay ile İstanbul'dan seçilerek, milletvekilliği yaptı. 1989'da sine-i millete dönmek gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa eden Sökmenoğlu, TBMM Başkanı Başdanışmanlığı ve TBMM Başkanlık Divanı Eski Katip Üyesi ve İdare Amirliği, NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu Üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

Yılmaz Cenaze töreni sonrası Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile bir süre sohbet ettiler.