Karabük Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Rafet Vergili Başkanlığında Belediye nikah ve toplantı salonunda yaptı.


 

DSC_0031Gündem maddeleri görüşülmeye geçilmeden önce bir yıl boyunca görev yapmak üzere Denetim Komisyonu üyeliği seçimi yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisinden Ahmet Arslan, Metin Başkaya ve Dursun Armağan, Adalet ve Kalkınma Partisinden İzzet Çelik ve Metin Yalçın Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiler.

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu konuları görüşülürken, gündem dışı maddelerde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Belediye Meclisi gündemindeki önemli konulardan biri Karabük Belediyesine ait olan Yeşil Mahallede bulunan ve daha önce Karabük Üniversitesine Tıp Fakültesi olarak kullanılması için verilen, 2015 yılı Ekim ayında ise Üniversite tarafından Belediye’ye iade edilen, şimdi ise atıl duran Belediye Binasının Valiliğe devrine ilişkin konu görüşüldü.

Yeşil Mahallede boş durumda bulunan Belediyeye ait binanın Karabük Valiliğine devri oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı konularda 24 saat esaslı çalışan Zabıta ve İtfaiye ekiplerinin fazla çalışma ücretlerine zam yapılmasına ilişkin konular görüşüldü.