KARDEMİR KARABÜKSPOR, ŞEFİK DİZDAR’IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİYLE DÜN GECE YARISI YAPILAN YÖNETİM LİSTESİ İLE BU GÜN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ


 

yikim-ekibi


KARDEMİR A.Ş. Yönetiminin Karabükspor’da olmayacağını açıklamasının ardından adeta ortada kalan kulüp ile ilgili Belediye Başkanı Rafet Vergili bir çalışma sergilemiş ve Taha Holding (LC Waikiki) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar’ı ikna ederek kulüp başkanlığına aday olması için ikna etmişti.

Dün akşam geç saatlerde yaşanan bazı krizler ve sıkıntılı gelişmelerin ardından,  Safranbolulu ünlü işadamı Şefik Dizdar tam bir birliktelik oluşmadığını düşünerek, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Şefik Dizdar’ın adaylıktan çekilmesi ile birlikte gece yarısı Mutullah Yolbulan’ın evinde Kamil Güleç, Fadıl Demirel, Çelik İş Eski Şube Başkanlarından Taner Canyurt ve AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar bir araya geldi. Gece 02:00’de biten toplantıda Taner Canyurt Başkanlığında kongreye gidilme kararı alındı.

Saat 11:00 sularında Yenişehir Sinemasında başlayan Kongrede Taner Canyurt Başkanlığında tek liste ile seçim yapıldı.

Kongreye delege katılımın son derece düşük olduğu gözlenirken, Kulüp Başkanlığına aday olan Taner Canyurt’un ise divan başkanlığı da yapması gözlerden kaçmadı.

Kongre saatine kadar onlarca kişinin arandığı ve birçok kişinin kabul etmediği, zar zor hazırlanan yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ    

krbspr-taner-11.Başkan: Taner CANYURT (Öz Çelik İş Sendikası Karabük Şubesi Eski Başkanı)

2. İhsan Mutlu (Karabük Vergi Dairesi eski müdürü ve Yolbulan Şirketinde Muhasebe Müdürü ayrıca AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı)

3. Ahmet Gölbek (Bölgenin Sesi Gazetesi sahibi)

4. Ahmet Karabacak (Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı)

5. Ulvi Üngören (Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı

6. Volkan Türker (Rahmetli İşçi Lideri Metin Türker’in oğlu)

7. Hüseyin Akgün (İşadamı, AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı)

8. Bülent Toraman (DP Karabük Belediye Meclis Üyesi)

9. Alaattin Danışman (Çelik İş Sendikası Şube Yöneticisi)

KONGREDE KİMSE YOKTU

Karabükspor’un apar topar yapılan kongresinde, bölge milletvekillerimiz başta olmak üzere, Vali, Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Daire Müdürleri ve Protokol üyelerinin hiç biri yoktu.

krbspr-taner-2TANER CANYURT’A TEPKİLER BÜYÜK

1999-2000 Yılları arasında Karabükspor Kulüp Başkanlığı yapan ve takımı küme düşüren Taner Canyurt, kongre sırasında kulübün bütçesi bile ibra edilmediğinden sıkıntılar yaşamıştı.

Taner Canyurt Yıllardır Kardemir A.Ş Denetim kurulu Üyeliği ve Karçimsa Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ve bu göervelrinden de yüksek maaşlar almıştı. Mutullah Yolbulan’a yakınlığı ile bilinen Canyurt’un profesyonel bir futbol yöneticiliğinden uzak olduğu da söylenmekte.

YIKIM EKİBİ

Başta Mavi Ateş olmak üzere taraftarlar yeni yönetimi kongre salonunda protesto ettiler ve yeni yönetimi “Yıkım Ekibi” olarak değerlendirdiler. Mavi Ateş ile diğer taraftarlar derneği yapılan bu kongrenin ardından ortaya çıkarılan böyle zayıf bir yönetime tepki göstermek amacıyla çeşitli protesto eylemleri yapacağı da şimdiden konuşulmaya başlandı.

FUTBOLCULAR FEDERASYONA GİDİYOR

Bir çok futbolcu alacaklarını alamadıklarından ve alacaklarının yeni yönetim tarafaından silinme ednişesi yaşadığından Türkiye Futbol Fedarasyonuna müracaat ederek, kulüpten alacaklarını isteyecekleri de belirtiliyor.

KARABÜK NET HABER TARİHE NOT DÜŞÜYOR

Karabük Net Haber olarak tarihe not düşüyoruz ve bu haberimizin de diğerleri gibi  arşivlerimizde saklandığını hatırlatıyoruz.

Karabükspor’un, Taner Canyurt’un Başkanlığındaki bu yönetimle “Küme Düşmesine” kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: Haber Merkezi