yesil-oyunckGeri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi hedefleyen Yeşil Oyuncak Yarışması’nda ödül töreni için geri sayım başladı. Ortaokul ve lise öğrencileri arasında iki kategoride düzenlen yarışmanın sonuçları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Karabük Belediyesi önünde düzenlenecek törenle açıklanacak.

Karabük’te faaliyet gösteren geri kazanım tesisi Marzinc ile Karabük Çevre Derneği’nin ortak vizyonuyla bu yıl ilk kez hayata geçirilen “Yeşil Oyuncak Yarışması”nda 45 farklı ortaokul ve liseden 126 proje başvurdu. Öğrenciler evsel atıkları kullanarak birbirinden yaratıcı oyuncak projelerini hayata geçirdiler.

Toplamda 8 projenin ödüllendirileceği yarışmada sonuçlar 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Karabük Belediyesi önünde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Tüm il protokolünün ve okulların davetli olduğu törende Ortaokul ve Lise kategorilerinde birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülü verilirken, mansiyon ödülü olarak 4 öğrenciye iPad Mini hediye edilecek. Yarışma kapsamında oyuncak projelerinin halka açık olarak sergilenmesi planlanıyor.

Birbirinden yaratıcı fikirlerin yarıştığı projeler arasında oldukça iddialı tasarımlar da bulunuyor. Yarışma değerlendirme sürecinde Karabük Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Çevre Derneği ve Marzinc tarafından oluşturulan jüri üyeleri projeleri özgünlük, yaratıcılık, tasarım, uygulama ve malzeme türü gibi kriterleri göz önünde bulundurarak değerlendiriyor. Sonuçlar 5 Haziran 2014 tarihinden sonra www.yesiloyuncakyarismasi.com sitesinden de ilan edilecek. Amacı, gençler ve çocuklar arasında geri dönüşüm farkındalığını ve çevre bilincini arttırmak olan Yeşil Oyuncak Yarışması, evsel katı atıkların yeniden değerlendirilmesinin çevresel ve ekonomik önemine dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi