MARZİNC YÖNETİM KURULU BAŞKANI UĞUR DALBELER “KENDİMİZİ ANLATMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ”


 

20140410AW058761_01MARZİNC ve Karabük Çevre Derneği’nin düzenlediği Öğrencilere çevre bilincini kazandırmayı ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi hedefleyen Yeşil Oyuncak yarışması başladı. 

Karabük’te 45 Ortaokulda, 6 bin 989, Liselerde, 6 bin 862 olmak üzere toplam 13 bin 851 öğrenci arasında düzenlenen “ yeşil oyuncak yarışması” geri dönüşümün önemine dikkat çekiyor.

‘Yeşil Oyuncak Yarışması’ için İşçi lokalinde proje tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, Marzinc Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalbeler, Başkan Vekili Ayhan İleri ve yönetim kurulu üyeleri ile daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldı.

Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun, yarışma ile ilgili bilgiler vererek, “Evsel atıkların geri dönüşümünün yeniden kazanımıyla çevrenin korunmasına katkı sağlamayı ve öğrencilerin çevre bilincini artırmayı hedefleyen yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileri evsel atıkları kullanarak yaptıkları oyuncaklarla katılabilirler” dedi.

Coşkun, ayrıca yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin atması gereken ilk adımın bir oyuncak fikri bulmak ve bu fikri kağıt, teneke, peçete kumaş, karton, plastik, cam şişe, deri, metal, tel gibi evsel atıklardan faydalanarak hayata geçirmek olduğunu da söyledi.

MARZİNC Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalbeler ise 4 yıl önce Karabük’e geldiklerini söyleyerek, “Pek istemediğimiz noktada ismimiz burada çok anıldı. Buraya geldiğimiz ilk günden itibaren yapmamız gereken işle ilgili emin ve rahattık. Bunu kamuoyuna 20140410AW058761_02aktarmada sorunlar yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte ne kadar haklı olduğumuzu kendimizi aktarabilme şansımız olacak. Çevre konusunda farkındalığı kamuoyunda gündeme getirmeyi hedefliyoruz. Her bir madde kullanıldıktan sonra yeni bir değer içerebilecek hale getirebilir ve tekrar kazandırabilir. Bunun bilinci ile bu işi sürdürmeye gayret ediyoruz. Karabük çeliğin başkenti ve çelikte bir geri dönüşümdür. Çeliği üretmek sorunu çözmüyor.Üretirken yanında bir çok yan üründe ortaya çıkıyor. MARZİNC’te bu konuda atılmış önemli bir adımdır. MARZİNC’in devamı ve sonrası da gelecektir. Çelik çinko Türkiye’de üretilmiyor. Yılda yaklaşık 200 bin ton ithalat yapılıyor. Bununda dış ticaret açığına katkısı 500 milyon dolardır. Çinko açığını gidermek için MARZİNC’i kurduk. Bundan sonra çinko ve metalin kendisini üretmeye çalışacağız. Bu yolda çalışmamızı ve mücadelemize yılmadan devam edecek. Hakkımızda ne kadar spekülasyon yapılsa da kendimizi anlatmakta zorluk çeksekte usanmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından proje ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi