Başkan Vergili’nin “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi Olacak” demesinden bugüne 20 mahallemize Sosyal Yaşam Merkezi yapılmış durumda. Yeşil Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.


 

23102015_esentepesym_14Açılış törenine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerimizin, sendikalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

Sosyal Yaşam Merkezi açılışı öncesi mahalle sakinleri ve Mahalle Muhtarı Ahmet Esen adına konuşma yapan Aza Satılmış Özbay Başkan Vergili’ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, görevinde başarılar diledi.

Açılış öncesi söz alan Belediye Başkanı Rafet Vergili; “2009 senesinden bugüne bir değerlendirme yaptığımız zaman Yeşil Mahallede de çok büyük değişiklikler oldu ama içerisinde yaşadığımız zaman hepiniz bu değişiklikleri unutup yeni değişiklikler bekliyorsunuz.

Taşkent Caddesinin 6 yıl önceki durumunu düşündüğümüz zaman, Pazar yerimizin durumunu düşündüğümüz zaman, üstü açık, çamur içinde bir Pazar, iki arabanın geçemeyeceği Taşkent Caddesi derken bugün mahalleleri birbirine bağlayan köprüler, çok yakında devreye girecek asansörü ve her tarafa yayılmış doğalgaz, su tesisatının tamamen değiştiği bir Yeşil Mahalle ve mümkün olduğu kadar da vatandaşımızın ayağını çamura sokmamaya gayret ettik.

Belki bir iki noktada eksiğimiz kaldı, o da bu bir iki ay içerinde tamamlanacak ve tamamı iki kere asfaltlanan bir Yeşil Mahalle olacak” dedi.

BİR GÜN DAHİ PARA ve İŞ SIKINTISI ÇEKMEDİK
2009 senesinde şöyle söylüyorlardı, Rafet Vergili gökten yıldızları indiriyor, Rafet Vergili palavra atıyor diyorlardı. Söylemiş olduğumuz 4 tane işti.

Bu 4 tane işin yapılabileceğine hiçbir tane siyasi inanmıyordu ama sağolun 2009 senesinde en az seçilme şansı olan bir Belediye Başkanı adayı olarak beni seçtiniz, göreve getirdiniz, biz de gece gündüz çalıştık.

Borcu olan bir Belediye, işçisinin maaşını ödeyemeyen bir Belediye, göreve geldiğimiz zaman elektriği kesilmiş bir Belediye, 11 ikramiye alacağı olan işçili bir Belediye idi. İşçimizin maaşını bir gün dahi geciktirmedik.

Bugün itibariyle her ikramiyesi günü gününe ödenmiş bir Belediye, borçları en az 20-25 trilyon aşağı düşürülmüş bir Belediye ve milyarlarca liralık yatırım yapmış bir Belediye. Çok sıkıntılı zamanlarımız olduğu zaman bile bütün kapılar akşamdan sabaha kendiliğinden açıldı.

Bir gün dahi para sıkıntısı, iş sıkıntısı çekmedik. Bizde şuna inanıyoruz, bütün Karabüklüler bizimle beraberdi, bütün Karabüklülerin duası bizimle beraberdi. Hepinizden Allah razı olsun.

3 PROJE SÖZ VERDİK, 33 PROJE YAPACAĞIZ
2014 senesinde göreve geldiğimiz zaman 3 tane vaade bulunduk ama bu 3 vaad sadece 3 iş yapacağımız anlamında değil. İnşaallah 33 projeyle yine görevimizi tamamlayacağız.

Öncelikle Mezbahane yaptık, mezbahanenin yerinin değişmesiyle beraberde kentsel dönüşüm başladı. Şuanda Karabük’ün en güzel mahallesi yapılıyor. 460 konut yapıldı, 800 konutluk inşaatta şuanda başlamak üzere. Hemen biraz ilerisinde Karadeniz bölgesinin en büyük halini yaptık.

Bilmiş olduğunuz pislik içerisindeki hali eski yerinden kaldırdık ve şuanda en güzel şekilde faaliyetine devam ediyor. Daha ilerisinde olmaz dedikleri Battı Çıktı’yı yaptık ve şuan Karabük’teki trafiğin en az %40 yükünü çekmekte. 130 tane binayı bir akşamda yıktık, şuanda Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış Kent Meydanını yaptık.

Bu arkadaşlarımızın bunları hayal etmesine imkan dahi yoktu. Yanında Kütüphane binasını yaptık, Ticaret Merkezlerini yaptık, 70’in üzerinde park yaptık, 650 bin ton asfalt attık, 20’nin üzerinde Sosyal Yaşam Merkezi yaptık, %98 doğalgazı getirdik, 100 bin ağaç diktik Karabük’te, asansörleri yaptık, yatay asansörü yaptık, yürüyen merdivenleri yaptık.

Son projemiz 100. Yıl’da Pazar yeri projesiydi, şuanda inşaatı hemen hemen yarıya geldi. Önümüzdeki inşallah açılışını yapacağız. Spor Vadisi projesi de belki de Karabük’ün en büyük projesi.

Köprünün temelini attık, her türlü eğlencenin ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği bir vadi olacak 330 dönüm üzerinde.

BOŞ DURMAYACAĞIZ

Hiç programımızda olmayan Öğlebeli bahçelerinden Yeşil Mahalle’ye çıkacak ikinci bir köprü yapacağız. Programımıza aldık.

Onel’in oradan Ankara Caddesi’ne geçecek bir köprü daha yapacağız ama biz diyoruz ki Devlet Demir Yollarını da şehir dışına çıkartalım ama ne zaman Türkiye’nin 2. Adamı Mehmet Ali Şahin’in projeden haberi oluyor, o zaman durduruluyor. Kredi alacağız, cebimizden çıkmayacak bu para, normal kesintiden çıkacak bu para, Karabük’ün parası, sizlerin parası.

23102015_esentepesym_10Belki size yol yapacağız, belki size köprü yapacağız. Ne zaman haberi oluyor, İller Bankasından kredi durduruluyor. Hiçbir zaman büyük düşünemiyorlar.

Diyoruz ki Karabük’ün çocukları işsiz, aşsız, Karabük’ün çocuklarına iş imkanı sağlamamız lazım, mevcut Organize Sanayi doldu. Demir Çelik’in 25 misli büyüklüğünde, 30 bin dönümün üzerine Türkiye’nin en büyük Organize Sanayisini yapalım diyoruz anca yeni yeni kafaları almaya başladı.

5 yıldan bu tarafa söyleye söyleye program başladı. Diyoruz ki Safranbolu’da turist sayısı 1,5 milyona çıkartalım, 6 bin çocuğumuz ekmek yesin, bir tek cümle, eski konaklardan kredi alabilmeleri için sigorta kapsamına alınması, çok yakında milletvekili adaylarımızdan Osman bey bir protokol imzalayacak.

Aynı şekilde Yenice’ye bir İhtisas Organize Sanayi kurulsun, Yenice ormanlarından üretilen kereste %30 ucuz verilsin direkt sanayiciye, 1.500 – 2.000 gencimiz ekmek yesin. Eflani’ye diyoruz havaalanı yapılsın, onlar daha hala şu dağların tepesine havaalanı yapmayı düşünüyor.

Aynı problemi Zonguldak yaşıyor, uçak inip kalkması. Şuanda bakıyoruz seçim zamanı Karabük ile ilgili söyledikleri hiçbir vaadleri yok. Her seçim döneminde şunu söylerler Keltepe’ye kayak merkezi yapacağız, Orman Bölge Müdürlüğü gelecek, 3-4 tane dere ıslahı.

Bugün kurum binalarının yapılması bir şehrin gelişmesi demek değildir. 13 yıldan bu tarafa Türkiye’nin 2. adamı, Ak Parti’nin 2. adamı, Karabük’ün yetiştirmiş olduğu bir siyasetçi Karabük’e daha bugüne kadar bir tane çivi çakamadı.

Tek bir çivisi yoktur. O çivileri dürgellikle, ustalıkla karıştırıyor. Diyor ki Safranbolu Adliye Sarayı’nın altındaki çivilerle boğulur. Çivi demek bu demek değil. Çivi çakmak ne ben söyleyeyim, rahmetli Fevzi Çakmak Kastamonu bölgesinden, Çankırı bölgesinden ve Karabük bölgesinden Birinci Dünya Savaşı, İstiklal Savaşında çok fazla şehit verildi diye Demir Çelik’in Karabük’e kurulmasını öneriyor ve İsmet İnönü’de kararlılıkla Demir Çelik’in temelini Karabük’e atıyorlar.

İşte Türkiye olduğu müddetçe Feyzi Çakmak’la İsmet İnönü’nün çakmış olduğu çiviyi kimse çıkartamaz. Çivi olayını herkes karıştırıyor.

AK PARTİ’YE 2 MİLLETVEKİLİ DEĞİŞİKLİĞİNDEN DAHA BÜYÜK BİR İYİLİK YAPILAMAZ
Ellerinde işçi listeleri, ellerinde Ak Parti’ye kayıt şartıyla kumanya listeleri, Karabük sokaklarında, Karabük caddelerinde siyaset yapıyorlar. Ben buradan tüm dostlarıma söylüyorum.

İster Cumhuriyet Halk Partili olsun, ister Ak Parti’ye gönül veren olsun, ister Saadet Partili, Büyük Birlik Partili olsun hiç fark etmez, eski demokrat ağabeylerim biz Karabük sevdalısıyız. Gelin Karabük’ü hep beraber kurtaralım.

Eğer bunlara bırakırsak Karabük’ü, Karabük bir 13 sene daha hiçbir çivi çakılmadan 13 sene daha yerinde durur. 7 Haziran’da bir milletvekili değişti Karabük’te, Karabük’ün kaderi değişti. Alamadığımız kredileri almaya başladık. Yapılmayan işler kendiliğinden yapılmaya başladı.

Bir milletvekili değişsin kesinlikle Karabük’ün kaderi değişir. Gelin Karabük’ün kaderini değiştirelim. 2 milletvekili değişsin, Türkiye’nin kaderi değişir. Ak Parti’ye 2 milletvekili değişikliğinden daha büyük bir iyilik yapılamaz. Değiştirelim 2 milletvekilini, Ak Parti’nin siyasetini de değiştirelim. Sosyal Yaşam Merkezimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun.

Başkan Vergili’nin konuşmasının ardından yapılan dua eşliğinde Yeşil Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirilmiş oldu.