20131227AW000795_01Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin olmazsa olmaz projelerinden biri olan her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi projesi kapsamında yapımı tamamlanan Yenimahalle Çarşamba Pazarı Sosyal Yaşam Merkezi'nin ve çocuk parkının açılışı düzenlenen törenle yapıldı


 

Açılışa Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Metin Demirel, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Başkan Rafet Vergili yapılan sosyal yaşam merkezinin dayatma ile değil mahalle halkının isteği ile yapıldığını söyledi.

Yerel seçimler için çalışmaların başladığını ve yavaş yavaş siyasi arenalarda konuşmaların devam ettiğini belirten Başkan Vergili, “Yapılan konuşmalarda dayatma usulü ile belediyecilik yapmayacağız diyorlar. Biz bu Sosyal Yaşam Merkezini dayatma usulüyle yapmadık ki. Mahalle istedi biz yaptık ve dayatma usulüyle ne yaptık. 200 evlerin ortasına devletin 60 trilyon parasını gömdük. Öğlebeli bahçesine bunu yapalım dediğim zaman hiç kimseyi ikna edemedim. Önce İl Başkanı ve Milletvekilleri karşı çıktı. Bir şehrin geleceğini beton yığını haline getirmek için hastanedeki icraatları ile devam ediyorlar. Şu anda hastaneye ek bir ünite yapmaya kalksan bir metre boş alanınız yok. Onların düşüncesi, onların vizyonu. Bu bizim yaptıklarımızda ortada.” dedi.

Belediyenin yaptığı hizmetler nedeniyle Türkiye de izlenen bir vilayet olduklarını da anlatan Vergili , “Şu anda Karabük artık Türkiye’de gözle görülür, izlenen, yapılanları takip edilen, diğer belediyeler tarafından gıpta ile bakılan bir vilayet. Bizi Zonguldak’ın ilçesiYmişiz gibi hatırlıyorlardı ve bu imaj 5 yılda ortadan kalktı. Önümüzdeki yıllarda Karabük’te yaşam şartları, standartları çok daha farklı olacak. İnsanların oturup, kalkma alanları çok daha farklı alanlara gelecek. Ben para toplayıp gelmedim buraya, kendi cebimden para da harcamıyorum” dedi.

Konuşmalarından ardından SYM ve çocuk parkının açılışı yapıldı.