Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yenice’yi turizmin gözde merkezlerinden birisi yapacak çalışmanın startını verdi ve başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.


 

TAM-GAZ-TURİZM-1Terasın yapılacağı ve köykent evlerinin inşa edileceği arazide zemin düzelme, hafriyat ve yol çalışmalarına devam ediliyor. Yine, yapılan çalışmaya bağlantılı olarak da Seyir Terası-Köykent Projesi, yaya yolu ile Şeker Kanyonuna bağlanacak. Seyir Terasından, Şeker Kanyonuna 2.200 metrelik yürüyüş yolu ile İnbaşı Mevkiinden doğru inilecek. Seyir Terası, Hasanbeyler eski orman yolunun onarılması ile birlikte Yazıköy-İncebacak Mevkiindeki Albergo Butik Otel ile de bütünlenleştirilecek.

Yenice Belediyesi, 15 güne kadar Seyir Terası-Köykent Projesinin hafriyatını tamamlayacak. Alınan bilgilere göre, 2014 yılının sonuna kadar teras-kafeterya tamamlanacak ve resturant belirli bir noktaya taşınacak. Gelecek yılın Ramazan ayı başlangıcında da 4-5 kişilik ailenin konaklayabileceği birkaç örnek ahşap ev ile teras, kafeterya, lokanta ve WC’ler hizmete sunulmuş olacak ve 2.200 metrelik yürüyüş yolundan Şeker Kanyonuna yürünebilinecek.

Seyir Terası – Köykent Projesi hakkında Belediye Haber Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle : “ Belediye Başkanımız Zeki Çaylı’nın , 30 Mart 2014 öncesi seçim beyannamesinde de yer alan Seyir Terası ve Köykent Projelerine başlanılmıştır. Buradaki alan yönetimimizin girişimleri sonucu ‘A’ tipi mesire alanı olarak ilan edilmiş ve belediyemizin kullanımına sunulmuştur. Projenin zemin düzenleme ve hafriyat temizleme safhası 15 gün içinde tamamlanacaktır. Şeker Kanyonuna uzanacak 2.200 metrelik bağlantı yolu güzergâhında yoğun çalışmalar sürmektedir.

Belediye Başkanımız Zeki Çaylı, 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde bir çok proje açıklamış ve bu projeler insan odaklı olarak düşünülmüştür. Yenice, bu 3-4 milyon maliyetli bu dev Seyir Terası-Köykent Projesi tamamlandığında, parmakla gösterilecek, oksijen, doğa ve yeşilliğin bütünleştiği bir ‘ TURİZM KENTİ’ olacaktır. Buraya yapılan seyir terasından ilçemizin 10 mahallesi 8 köyü aynı anda izlenebilecektir.

TAM-GAZ-TURİZM-ŞEHRİ-2Köykent Projesi kapsamında arsa üzerine sayısı onlara varan ahşap evler inşa edilecektir. Bu evlerin önünde bahçeleri olacak, buraya gelecek ailelerin çocukları burada evcil hayvanlarla tanışacaktır. Konuklar domatesi tarladan kendisi toplayacak, tavukların yumurtasını alacak, sütü kendisi sağacaktır. Ortak kullanımda çeşme, mescit ve köy kahvesi olacaktır.

Yenice’nin önümüzdeki süreçteki hedeflerinden en önemlisi Türkiye’nin turizm noktalarından birisi olmaktır. Bu hedefe ulaşmak için Belediye Başkanımız Zeki Çaylı ve çalışma arkadaşlarımız göreve hazırdır. Yüce Allah’ın izni ve Yenice halkının destekleriyle bu konuda kararlığımızı ortaya koyup ve turizm hedefine kısa zamanda ulaşacağız.

Bu düşüncelerle başta Yenice’mizin güzel insanları başta olmak üzere kamuoyuna selam, saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz “ denildi.

 

Editör: Haber Merkezi