Yenice Fakülte-Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin öncülüğünde hayırsever vatandaşların katkılarıyla 2012 Nisan ayında temeli atıldıktan sonra Üniversiteye devredilen Yenice Meslek Yüksekokul binası tamamlanarak eğitim-öğretim faaliyetine başlayarak, açılışı gerçekleşti.


20151009AW545347_03

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bizim gençlerimizi en iyi şekilde eğitmeye ve geleceğe hazırlamaya ihtiyacımız var" dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yenice Meslek Yüksekokulu binası açılış töreninde konuşan Şahin, Türkiye’nin son 13 yılının her alanda olduğu gibi eğitimde de dev adımların atıldığı dönem olduğunu söyledi.

Bu dönemin Cumhuriyet tarihinin en fazla üniversite açılan dönemi olduğunu ifade eden Şahin, "2002 yılının başlangıcında Türkiye’deki vakıf ve devlet üniversitelerinin sayısı sadece 76'ydı.

Şu anda Türkiye’deki vakıf ve devlet üniversite sayısı 190’dır. Şu anda her ilimizde çok şükür üniversite vardır.

Bu bizim millet olarak, devlet olarak ve tabi ki hükümet olarak da geleceğe yapmış olduğumuz bir yatırımdır.

Bizim gençlerimizi en iyi şekilde eğitmeye ve geleceğe hazırlamaya ihtiyacımız var" dedi.

20151009AW545347_02Gençlerin bugünün dinamiği olduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi."Gençlerimiz bugünün dinamiğidir, enerjisidir, geleceğin teminatıdır.

Geleceğin teminatı olarak onları en iyi şekilde yetiştirmeliyiz ve hazırlamalıyız.

Ben aranızda bulunmaktan ve böylesine güzide bir Meslek Yüksekokulumuzun hizmete alınma töreninde sizlerle birlikte buna tanık olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun."

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nında birer konuşma yaptığı törende, dua eşliğinde okulun açılış kurdelesi kesildi.

Törene,ayrıca Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve KBÜ Kurucu Rektörü ve Karabük Milletvekili adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Editör: Haber Merkezi