krbspr-huseyin-kalparSüper Lig’den PTT 1. Lig’e düşen Kardemir Karabükspor'un yeni yönetimi, teknik direktörlük görevine Hüseyin Kalpar'ı getirdi


 

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hakan Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüseyin Kalpar ile yaptıkları görüşmede her konuda anlaştıklarını ve resmi imzayı yarın atacaklarını söyledi.

Yılmaz, teknik direktör sorununu çözdüklerini ve şimdi hocanın vereceği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarını en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini de kaydederek, hedeflerinin yeniden Süper Lig’e çıkmak olduğunu belirtti.

HÜSEYİN KALPAR’IN TEKNİK DİREKTÖR KARİYERİ

Antrenörlük kariyerine 1994-95 sezonunda Süper Lig'in köklü takımlarından Gaziantepspor'da yardımcı antrenör olarak başlamıştır. Gaziantepspor'da bu görevini üç sezon sürdürdükten sonra Altay'da yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştır. Burada bir sezon kaldıktan sonra eski takımı Gaziantepspor'a bu sefer teknik direktör olarak geri dönmüştür. Bu görevde yaklaşık bir buçuk sezon kaldıktan sonra takımdan ayrılmıştır.

1999-00 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Yozgatspor'u çalıştırmaya başlamıştır ve sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp Süper Lig'e yükselmesini sağladı. Bir sezonda Süper Lig'de takımı çalıştırdıktan sonra görevinden ayrıldı.

Bundan sonra Türkiye'de birçok Süper Lig ve 1. Lig ekibini çalıştırmıştır. 30 Eylül 2009 tarihinden 31 Mayıs 2011 tarihine dek Samsunspor'da teknik direktör olarak görev yapan teknik adam 2010-11 sezonunda Samsunspor'un Süper Lig'e çıkmasını sağlamıştır. Samsunspor'dan ayrıldığı tarih olan 31 Mayıs 2011 günü ise Çaykur Rizespor'un başına geçmiştir. Fakat Çaykur Rizespor'dan Çaykur Rizespor 3-5 Elazığspor maçından sonra ayrılmıştır.

24 Nisan 2012'de Göztepe ile 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştır. 16 Ekim 2012 tarihinde alınan kötü sonuçlar üzerine, Göztepe teknik direktörlüğü görevinden istifa etti.

10 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Altıparmak'tan boşalan Alanyaspor teknik direktörlük görevine getirildi ve bir süre sonra oradan da ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi