Karabük Belediyesi, kentin kanayan yarasına merhem oluyor.


 

17022015_hurdacilar_4Karabük Belediyesi’nin kent yatırımlarından biri olan hurdacılar sitesinde sona yaklaşıldı. Hurdacıların Belediye tarafından Kemal Oyman yolu üzerine yaptırılan Hurdacılar Sitesi'ne taşınmasına başlandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin direktifiyle kentte görüntü, ses ve çevre kirliliğine neden olan birçok hurdacı, Kemal Oyman Mevkiinde Belediye tarafından yaptırılan Hurdacılar Sitesi'ne taşınıyor. 13 işyeri binasından oluşan sitede, 11’i tamamlanarak, hurdacıların bütün ihtiyaçları karşılandı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kent estetiğine çok önem verdiğini ifade etti. Başkan vergili: "Şehrimizdeki vatandaşlarımızın kurumumuzdan beklentileri arasında kent merkezinde bulunan hurdacılar konusu da vardı. Kent merkezinde bulunan bütün hurdacılar, şehir merkezinde görüntü, ses ve çevre kirliliğine neden olan işyerleri Kemal Oyman mevkiindeki siteye yakın zamanda tamamının taşınması hedefliyoruz. Modern sitelerde yer alan tüm üniteler, şimdi Hurdacılar Sitesi'nde de bulunuyor” dedi.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Hurdacılar Sitesi’ne, Zabıta Müdürlüğü tarafından hurdacılara yapılacak tebligat sonundaki sürede taşınmaları istenecek. Süresi içinde taşınmayanlara şehir merkezi ve içinde hurdacılık mesleğinin depolanmasına ve işyeri açılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca yeni Hurdacılar Sitesi’ne taşınmayanlara cezai işlemler yapılarak faaliyetleri durdurulacaktır.

Editör: Haber Merkezi