Karabük’ün Safranbolu İlçesine bağlı Yazıköy mevkiine yapılan TOKİ Konutlarının anahtarlarının teslimi yapılmasına rağmen doğalgaz ve elektrik aboneliklerinde ki sıkıntılardan dolayı bazı konut sakinleri bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.


 

20150630AW465053_04Yazıköy TOKİ Konutları sakinleri, abonelikler için ödeyemeyecekleri meblağların tek seferde istendiğini, evlerde elektrik, doğalgaz olmadığını, su sorunun ise Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un desteğiyle kısa süre de hallettiklerini ifade etti.

Konut sakini bir vatandaş, “Bitmemiş binaları niye teslim ediyorsunuz? Soruyorum şimdi yetkililere bu anahtarları niye verdiniz?

Oturamadığım binanın taksitini ödeyeceğim. Yazık değil mi? Zaten biz alt gelirle yaşayan insanlarız. Nasıl olacak bu?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Proje bedellerinin olduğunu söyleyen TOKİ tarafından belirlenen yöneticisi Osman Eminoğlu ise “ Bin 416 TL’lik rakama ulaşıyor, 900 TL’sini biran önce geri kalan parayı 258 olarak iki parçaya böldük.

Gönül isterdi ki daha az paraya bölebilelim” diyerek konut sahiplerini bilgilendirirken, konut sahipleri önce elektriklerinin verilmesini isteyerek mağdur olduklarını dile getirdiler.

Konut sahipleri bu ay içinde ödemelerin başladığını ifade ederek hem Yazıköy TOKİ Konutlarının ödemesini yapıp hem de yaşadıkları eve kira verecek olmalarından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydettiler.

Editör: Haber Merkezi