20150624AW460373_01Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Doğan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a nezaket ziyaretinde bulundu.


 

Karabük Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette Mehmet Akif Asım ve Gençlik Bilgi Şöleni hakkında bilgiler veren Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Doğan, “Mehmet Akif’in Safahat isimli şiir külliyatı 7 kitaptan oluşmaktadır. Bunlar içinde 6. kitap olan Asım’ın müstesna bir yeri vardır.

Asım, neredeyse bütün edebiyat tarihçileri, araştırmacıları tarafından Mehmet Akif’in olgunluk eseri, şaheseri olarak kabul edilmektedir. Mehmet Akif’in, Asım’ın yayınlanışının 90. yılı vesilesiyle düzenlenen bu sempozyum ile hem İstiklâl Marşı şairimize dikkatleri bir daha çekmek, hem de bugünün de konusu olan gençlik meselesini Mehmet Akif’in ortaya koyduğu muhteva çerçevesinde değerlendirdik.

Sempozyum kapsamında Mehmet Akif kitapları ve resimleri sergisi, Mehmet Akif’in bestelenmiş şiirlerinin de icra edildiği konserler düzenlendi.” dedi.
Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Doğan'a teşekkür ederek, “Mehmet Akif'i hatırlamak, anmaktan öte anlamaya çalışmak gerekir.

Sizin düzenlediğiniz Mehmet Akif, Asım ve Gençlik Bilgi Şöleni bu anlamda çok önemli bir sempozyum bilgi şöleni olmuş. Başta sizler olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Bu faaliyetlerin uzun yıllar sürerek Asım’ın neslinin devam ettirilmesini temenni ediyor, Türkiye Yazarlar Birliği’nin gerçekleştirmiş oldukları bu faaliyetlerde başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Doğan Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a Mehmet Akif Asım ve Gençlik Bilgi Şöleni’nin bildirilerinin kitap haline getirilen eseri Mehmet Akif, Asım ve Gençlik adlı kitabı hediye etti.