yaz_burhanettin-ana-foto

 

RAFET VERGİLİ, MEHMET ALİ ŞAHİN’İ YİNE SERT BİR DİLLE ELEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR


 

VERGİLİ “REKTÖR HOCA ÜÇ GÜN SONRA, OSMAN KAHVECİ GİBİ ONUN KATİBİ KONUMUNA DÜŞER, ‘YAZ BURHANETTİN’ DER”


 



 

Başkan Vergili, Aşağı Kızılcaören Köyü’nde Karabük Belediyesi tarafından yapılan parkın açılışında yine çarpıcı açıklamalar yaptı.

Karabük Belediyesinin altı yılda yaptığı hizmetlerin bazı kesimler tarafından değişik algı yönetimleriyle üç-beş asansörden ibaret gibi hafızalara kazınmak istendiğini iddia eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Bende şöyle söylüyorum, eğer 500 bin nüfuslu bir AK Parti belediyesi bizim yapabildiklerimizi yaptıysa ben bu görevi bu gün bırakırım” dedi.

Karabük’ün geçmişten bu yana merkez sağ partilere destek verdiğini, ancak hizmet olarak bunun karşılığını alamadığını da sözlerine ekleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Geçtiğimiz 12 yılda AK Parti’ye iki sefer üç vekil, bir sefer de iki vekil verdik ancak hizmet adına hiç bir şey alamadık. Hizmet yapılacağı yerde de, kendilerine hangi konuda bilgi verdiysek o konuda engellenmiş, neden, çünkü birileri siyasette başarısız olursa kendilerinin başarılı olacağı umudu var, tek yaptıkları siyaset umut tacirliği. Ellerinde birer işçi listesi, hizmet alımı ile işe alınacak işçilere AK Parti’ye kayıt şartı, aç olan kişilere de yine AK Parti’ye kayıt şartıyla kumanya vaadi. 400 vatandaşımıza kumanya veriyoruz, bir tanesinin siyasi kimliğini bilmeyiz, yine 400’e yakın çocuğumuza burs veriyoruz ve bu güne kadar hiç birinin siyasi kimliğini irdelemedik, biz bunları Allah rızası için yapıyoruz” dedi.

Türkiye’nin yeniden bir seçime gittiğini belirten Başkan Vergili “Yine umut tacirleri yola çıktı, her seçimde teşvik dediler, Karabük teşvik kapsamına alınmadı. Keltepe’ye kayak merkezi yapacaklar, sürekli temel atılır ama yapamazlar. Ne Eskipazar’ı düşünürler, ne de Eflani’yi düşünürler, ne de sizin köyünüzü düşünürler. Çok basit planlamaların hiçbirini yapamazlar. Şimdi size köyünüzle ilgili bir haber vereyim. Kendileri diyebilirler ki, bu devletin işi, devlet yapıyor, DSİ yapıyor, o zaman ver talimatı yaptır o kadar biliyorsan. Hemen Kemaloyman mevkiinden çok yakında büyük bir köprü projesinin inşaatı başlıyor, bütün arazileriniz değerlenecek, bir tarafı sanayi arsası olacak, bir tarafı konut alanları olacak. Şimdi Mehmet Ali Şahin Bey buraya gelecek ve diyecek ki ‘Bunu devlet yapıyor, bu DSİ’nin programı’ peki haberin var mı? Haberin olsa zaten yarın bunu engellersin”

Konuşmasının sonunda eleştiri dozajını iyice artıran Karabük belediye Başkanı Vergili, şunları söyledi;

yaz_burhanettin-1“Bu arkadaşların bir tek işi var, o da Karabük’e gelecek hizmetleri engellemek, ben burada bulunan tüm büyüklerime diyorum ki; Karabük’ün son 12 yılını iyi değerlendirin ve 1 Kasım’da tercihinizi ona göre yapın. Biz diyoruz ki Karabük’ü topyekun kalkındıralım, müşterek bir sinerji yaratalım, Karabük’te bir şey değişsin, her şey değişecek.7 Haziran’da bir milletvekili değişti, özel İdare hemen hakarete geçti, o güne kadar Özel İdare yok muydu? Hangi köy yolu asfaltlanmıştı, son 10 yıldan bu yana, bunların tek vaat ettikleri umut ticareti yapmaktır”

 “YAZ BURHANETTİN DER”

Mehmet Ali Şahin’in kendisiyle birlikte seçilen milletvekillerine rahat bir çalışma ortamı sağlamadığını iddia ederek açıklamalarını tamamlayan Başkan Vergili, bu konuda ise şunları söyledi;

yaz_burhanettin“Şimdi de arkasına Rektör Beyi taktı, şimdi herkes Rektör Beyden umut bekliyor. Mehmet Ali Şahin Beyin altında hiç kimse milletvekilliği yapamaz. Osman Kahveci Bey Türkiye’nin en büyük teşkilatlarından birinin genel müdürüydü, ülkenin üçte birine hükmediyordu, çokta başarılı bir genel müdürdü, peki başarılı bir milletvekilliği yapabildi mi? Yapamaz, ben kaç kere şahit oldum, ‘Yaz Osman’ dediğine. Rektör Hoca’da üç gün sonra onun katibi konumuna düşer, ‘Yaz Rektör Bey’ der, ya da ‘Yaz Burhanettin’ der, ‘Bey’ kelimesini ifade etmez”

Editör: Haber Merkezi