1 Kasım, 26. Dönem Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala siyaset arenası ısınmaya başladı.


 

16102015_yaylaciksym_18Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kayabaşı Mahallesi, Yaylacık Sosyal Yaşam Merkezinin açılışında yaptığı konuşmasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin’e yüklendi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük’ün teşvike alınmaması ile bir akşamda beş bin kişinin işsiz kaldığını hatırlatarak; “Başbakanın memleketi olan Rize ile birlikte Karaman teşvik bölgesine alındı.

Fakat Ak Parti’nin ikinci adamı olan Mehmet Ali Şahin, Karabük’ü teşvike aldıramadı” dedi.

Karabük Belediyesi tarafından yapılan Kayabaşı Mahallesi, Yaylacık Sosyal Yaşam Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sosyal Yaşam Merkezinin açılışı öncesi törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 1 Kasım seçimleri öncesi MHP milletvekili adaylarına destek isterken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin’in teşvik ve Karabük ile ilgili projeleri engellemesini eleştirdi.

KARABÜK’Ü TEŞVİKE ALDIRAMADI

Rize ve Karaman teşvike alınırken Mehmet Ali Şahin’in, Karabük’ü teşvike aldıramadığını anlatan Karabük Belediye B16102015_yaylaciksym_15şkanı Rafet Vergili; “Karabük halkı 7 Haziran tarihine kadar Ak Parti’yi hep destekleyerek milletvekillerini seçti.

Fakat 7 Haziran tarihinde bir milletvekili çıkarttılar, bir milletvekili de bizim partimiz çıkarttı. Bir milletvekiline düştükten sonra Karabük’te her şey değişti. Köy yolları dahi asfaltlanmaya başlandı.

Karabük’e teşviki getiremediler, Karabük için teşvik çok önemliydi. Karabük’ün teşvik kapmasından çıkması nedeniyle bir akşamda 5 bin kişi işsiz kaldı. Rize ile Karabük aynı kriterde idi, orası Başbakanın memleketi olduğu için teşvike girdi.

Bizimde Ak Parti’nin ikinci adamı Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Karabük’ten milletvekili idi. Aynı akşam bir il daha teşvike girdi.

O zaman Devlet Planlamada bulunan şu an Ak Parti Milletvekili Lütfü Elvan, Karaman’ı teşvike soktu fakat Karabük teşvik dışı kaldı.

Bizim değerli büyüğümüzün yaptığı da bu. Bakın her dört yılda Keltepe’ye kayak merkezi yaparlar. Yapacağız diyerekten temel atmaya çıkarlar.

Karabük ile ilgili hiçbir zaman makro bir düşünceleri olamaz, yalnız düşünceleri kumanya siyaseti, işsize iş siyaseti, aça aç siyaseti fakat Karabük ile ilgili büyük düşünceleri ortaya koyduğumuz zamanda birileri siyaseten başarılı olursa biz siyaseten başarısız oluruz.

Başarılı olacak kişinin her yapacağı işi engelleyelim ki, bizim önümüze geçemesin düşüncesindeler. Karabük ile ilgili 6 yıldan bu tarafa ne kadar büyük proje ortaya koymuş isek, Mehmet Ali Şahin tarafından engellenmiştir. Ben şimdiye kadar partizanlık yapmadım.

Çünkü bana her partiye gönül vermiş Karabük’lüler oy verdi ve Belediye Başkanı seçti. Bende size doğruları söylüyorum. Hangi iş olursa olsun Mehmet Ali Şahin’in bilgisi olduğu her iş engellendi.

Ben buradan sesleniyorum, hangi partili olursanız olun gelin Karabük’ü hep birlikte değiştirelim, Karabük’ü hep beraber imar edelim.

Burada partizanlık, bölgecilik yapmayalım. Karabük’e kim hizmet edecekse, Karabük’e kim bir çivi çakacaksa onun arkasında olalım.

Bizde MHP olarak iki tane milletvekili adayı tespit ettik. Allah korkusu olan yalnızca Karabük halkı ve ilçelerine hizmet edecek iki tane milletvekili adayımız var. Bir milletvekilini değiştirelim Karabük’ün kaderi değişecektir.

İki milletvekilini değiştirelim Türkiye’nin kaderi değişecektir. Ak Parti siyaseti değişecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi