KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ;


 

-   "BİRİLERİ ŞOV YAPTIĞIMIZI SÖYLÜYOR, EVET ŞOV YAPIYORUZ"


 

-   "YÜRÜYEN MERDİVENLE, KAYABAŞI ASANSÖRLE ŞOV YAPTIK, AMA BİNLERCE VATANDAŞ HİZMET ALIYOR"


 

yatay-asansor-1


Karabük Belediyesi tarafından Öğlebeli Mahallesi’ne yapılan yatay asansör, düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı.

Kentin yüksek mahallerine yaptığı yürüyen merdiven, dikey asansörle dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yine Türkiye’de bir ilk olan yatay asansörü hayata geçirdi.

yazi-yatay-fotoYatay asansörün açılışında konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük’ün kent kimliğini kazandığını, yapılan yatırımlarla birlikte ucuz ama yaşam standartları yüksek bir şehir haline geldiğini, bu yüzdende göç aldığını ifade ederek, “Karabük’ün ufak bir tablosu. Bu ufak tablonun hepsi büyüyerek Türkiye’de 81 vilayet içinde Karabük farklı kompsete kavuşacak. Kent kimliğini farklı bir şekilde kente kazandırmış olacağız. Göç alan illerden olan bir il olmasında ucuz yaşamında etkisi çok olacaktır. Karabük bu asansörle farklı bir konuma gelecek. Bunu üç dört yıl içinde göreceksiniz. Burada bir gençlik merkezi yapılacak. Bu bir devlet yatırımı ve özellikle Mehmet Ali Şahin beyin katkısı çok büyük. Yine Makasbaşı’nda bir kapalı spor salonu yapılacak. Bu da devlet yatırımı. Belediyede bu devlet yatırımlarının alt yapılarını yapıyor. Alt yapı konusunda devlet yatırımları bize yetişemeyecek konuma gelecek. Karabük’te hiç kurumun kendi binası yoktu. Şimdi tüm kurumlar kendi binasına kavuşuyor. Karabük halkı suyu 1,74 kuruşa içiyor. Başka şehirlerde 3.5 lira. Karabük’ün yüzde 85’i doğalgaz kullanıyor. Bir tüp 75 lira, doğalgaz 15 lira. Halk ekmek 50 kuruş. Emeklilere indirimler öyle. Yani Karabük yaşam standartları yüksek, ucuz bir şehir. Bize yürüyen merdivenlerle şov yapıyorsunuz dediler. Evet şov yaptık, bugün 3 milyon’un üzerinde internetten izliyor, takip ediyor, örnek alıyor. Kayabaşı'ndaki dikey asansörle de şov yaptık, bugün binlerce kişi bu hizmetten yararlanıyor. Yürüyen merdivenle Yenişehir’e yaya trafiğini artırdık. Buda bir şov ve burayı bütün Öğlebeli halkı kullanacak. Vatandaşlar lüksün keyfini sürüyor. Gündüzleri asansör, geceleri ışıklar ile sizlerin gözlerini boyamaya devam edeceğiz” dedi.

20130625AW000969_02Yapılan konuşmanın ardından okunan dua ile yatay asansörün kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. 350 merdiven ile çıkılan Kayabaşı Mahallesi’ne 38 metre uzunluğunda kule asansör ve okullar bölgesinin olduğu Yenişehir bölgesinde bulunan 199 basamaklı merdiven yerine yürüyen merdivenin yapılmasının ardından Öğlebeli Mahallesi’ne yapılan 70 metre uzunluğunda 2 adet 12’şer kişilik yatay asansör bir dakikada çıkıp, bir dakikada inme özelliğine sahip.