Yaşa ve Yaşat Eğitimi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Küçüktepe “3 Nisan Türk Halk Müziği Korosu”na destek vermeye davet etti.


 

Yaşa ve Yaşat Eğitimi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Küçüktepe yaptığı açıklamada; Milli değerlerimizin, manevi ve toplumsal yapımızın unutturulmaya çalışıldığı 21. yy’da, merhametli, sağduyulu, duyarlı vesamimi kişileri Yaşa ve Yaşat çatısı altında bir araya getirerek; hiçbir dini ve siyasi kimliğe bağlı kalmaksızın, Kamu yararına hizmet etmeyi amaç edinmiş bir sivil toplum kuruluşudur.

3 Nisan 1937 yılında kurulan Demirçelik İşletmeleri aynı zamanda Karabük’ümüzün kuruluşunu da temsil etmektedir. 3 Nisan tarihi Karabük için bir milattır. Derneğimiz, bu önemli günden ismini alan “3 Nisan Türk Halk Müziği Korusu”nun kurulması için ilk adımı 23 Şubat 2017 tarihi itibariyle atmıştır. “Biz büyük bir aileyiz” sloganıyla hareket eden derneğimiz, müziğin evrensel birleştirici gücünü kullanarak Karabük’ümüzde yediden yetmişe, bütün kurumlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız içindeki gönüllülerden oluşan solistler, koro elemanları, telli, üflemeli ve vurmalı çalgı çalanları bir araya getirerek tüm hemşerilerimizi kapsayan büyük bir aile oluşturmaya çalışmaktadır.

Böyle bir fikri hayata geçirmemizin amacı; Türk Halk Müziğini araştırmak, öğretmek, yaygınlaştırmak ve uygulamalarını konserler vererek hemşerilerimizin beğenisine sunup onların sosyalleşmelerine katkı sağlamak, günlük yaşamın stresinden ve yoğun iş temposundan kurtararak kendilerine keyifli bir zaman dilimi ayırıp hoşça vakit geçirebilmelerini sağlarken, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardanda uzak tutmak amacındayız.

23 Şubat 2017 tarihi itibariyle ilk tanışma toplantısı yapılarak hayata geçirilen bu oluşuma destek veren başta Karabük Belediyesi’ne ve Sayın Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye, İl Kültür Müdürü İbrahim Şahin’e, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu’na, Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı’na, Karabük Basını'na, Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdoğan Yeltepe’ye, Bayır Mahalle Muhtarı Mehmet Özen’e, Yenişehir Mahallesi Muhtarı Sadettin Kandakoğlu’na, dernek üyelerimize ve tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz.

Sevgi, saygı, dostluk, vefa gibi hayatımızdan çıkarıp attığımız, unuttuğumuz değerleri tekrar yaşamak ve yaşatmak amacıyla çıktığımız bu yolda, tüm kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve hemşerilerimizi ister enstrümanıyla isterse sesiyle “3 Nisan Türk Halk Müziği Korosu”na destek vermeye davet ediyoruz.

Koromuz, her hafta Çarşamba günleri saat 18.30’da Kent Meydanındaki Karabük Belediyesi Nikah Salonunda çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.