20140614AW118204_02



HSYK GENEL SEKRETER YARDIMCISI MUSA KANICI: "YARGI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLMALI"


 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, Karabük'te gerçekleştirilen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, "Yargının bağımsız ve tarafsızlığının sağlanması, yargıya olan güvenin temin edilmesi noktasında HSYK'nın üstüne düşeni yerine getirdiğini söyleyemeyiz" dedi.

Yargıda Birlik Platformu tarafından Batı Karadeniz illeri Karabük istişare buluşması Yenişehir Büyük Kulüp'te gerçekleşti. Toplantıya Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, Ankara Hakimi Hayri Keskin, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı ile Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Bolu, Düzce ve Kastamonu adliyelerinde görev yapan hakim ve savcılar katıldı.

HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, 2010 Anayasa değişikliğinden itibaren yargının hızla güven kaybettiğini, yargı camiasının mesleki geleceği konusunda ümitsizliğe düştüğünü söyledi.

Kanıcı, bu süreçte, yargının bağımsız ve tarafsızlığının sağlanması, yargıya olan güvenin temin edilmesi noktasında HSYK’nın üstüne düşeni yerine getirdiğinin söylenemeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Fedakar meslektaşlarımızı kaderine terk etmek olmazdı.Vicdan ve cesaret cevherini taşıyan kimse böyle bir şeye müsaade edemezdi.Biz de sesinize ses verdik,el ele verdik huzurlarınıza geldik. Biz yargıda birlik platformu olarak;Yargının üzerindeki kara perdeleri kaldırmak, sönmüş, küllenmiş adalet ateşinden kalan son kıvılcımı tutuşturmak üzere bir araya geldik. Unuttuklarımızı hatırlamak için bir araya geldik. Neydi bu bilip de hatırlayamadıklarımız? Hoşgörü,dostluk,dayanışma,güler yüzlülük, selamlaşma, tevazu ve ahde vefa. Yargıda birlik platformu olarak kısa vadede amacımız, demokratik, şeffaf, tarafsız, liyakat ve fırsat eşitliğini esas alan bir HSYK’nın teşekkülünü sağlamaktır. Diğer amacımız özlük haklarımızda iyileştirme yapılması ve sicil affı çıkarılması için lobi faaliyeti yürütmektir. Her şeyimiz aşikar, gizlimiz saklımız yoktur.Platformumuz geçici değil kalıcı,bölücü değil birleştirici, tüm yargı mensuplarını kapsayan, herkesin hak ve hukukunu koruyacak bir yapıdır.”

Genel sekreter Kanıcı’nın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.