Safranbolu Belediyesi tarafından Pazar esnafının fiziki koşullarının iyileştirilmesi, vatandaşların daha güzel koşullarda alış verişlerini yapabilmeleri amacı ile yeniden düzenlenen ve üzeri kapatılarak kısa sürede yapımı tamamlanan Perşembe Pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.


 

Törene, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, İlçe Başkanı Ali Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, pazar alanının 7 bin 400 metre kare proje alanından oluştuğunu kaydederek, “Pazar esnafımızın ve vatandaşlarımızın daha refah bir ortamda alış verişlerini yapabilmeleri için böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik.

Pazar alanını ikiye böldük. Neden ise ağaçları kesmek istemeyişimizdir. Köylü pazarımız geleneksel Safranbolu stilinde yapıldı. Burada 35 adet tezgâh bulunmakta. İnşallah önümüzdeki günlerde bunların sayısı 70’e çıkacak. Kapalı pazarımızda ise asma germe sistemi ile yapılarak 115 ton çelik kullanıldı.” dedi.

Safranbolu için önemli bir hizmeti daha açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Milletvekili Şahin, “ Safranbolu ülkemizin en önemli kültür ve turizm kentlerinden birisidir aynı zamanda görüyorum ki üreten insanların çokça faaliyette bulunduğu bir ilçemizdir.

Pazar yeri ile ilgili yaklaşık 3 yıl önce seçimler öncesinde çeşitli söylentiler olmuş ve bizlerde halkımız adına Başkanımızdan ricada bulunmuş idik. Eksik olması kısa süre tamamlayarak halkımızın hizmetine sundular.

Biraz önce özellikle kendi bahçesinde, tarlasında ürün yetiştiren her esnafımıza yer gösteremediklerini kaydettiler. Tabi ki imar durum belli yer konusu belli. Yeni alanlar açmak durumundayız “ dedi.

İlçe Müftüsü Hasan Güneş’in yaptığı duaların ardından kurdele Pazar yerinin açılışı yapan protokol üyeleri daha sonra pazar esnafını gezdi.

Editör: Haber Merkezi