KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜNE GELEN SON OSMANLI YANDIM ALİ, TOLUNAY KAFKAS’IN İLK İCRAATI ALT YAPIDAN 7 FUTBOLCUYU, "30 KİŞİLİK KADROYLA ÇALIŞMAM DEYİP" GEREDE KAMPINDAN KOVMASI OLDU


 

 bela-geldi


 

Kardemir Karabükspor’da “geliyordu, gidiyordu, anlaştı, vazgeçti” derken, Tolunay Kafkas, Yolbulan’ların tekrar destek vermesiyle nihayet Karabük Net Haber okuyucuları için sürpriz olmayan bir şekilde takımın teknik direktörü oldu.

Top oynadığı dönemlerde, sevimsizliği ve agresif hareketlerini, teknik direktörlük yaşantısında da sergileyen, külhan beyi vari hareketleri ile görev yaptığı Gaziantep, Kayseri ve son olarak Trabzonspor’da çalışan Tolunay Kafkas, şimdi de 2 yıllığına Kardemir Karabükspor’un başına bela gibi geldi.

Kayserispor döneminde Genel Menajer Süleyman Hurma’nın desteği ile fazla ön plana çıkamayan, Gaziantep’te taraftarlar ve gazetecilere saldıran, Trabzonspor’u çalıştırdığı geçtiğimiz dönem de, Ankara’daki Türkiye Kupası Final sonunda, Samsun Kanal S TV Spor Müdürü deneyimli gazeteci Nedim Aydın’a saldırmaya kalkan, Son Osmanlı Yandım Ali Tolunay Kafkas, Karabük’e daha gelmeden ilk icraatını gösterdi.

ALTYAPIDAN YEDİ İSMİ GÖRMEDEN KOVDU

Son Osmanlı Yandım Ali, Tolunay Kafkas daha Karabük’e gelmeden, imza atmadan, Adapazarın’dan telefonla Gerede kampını arayarak “profesyoneller hariç, tüm A2 takımından gelen ve altyapıdan yetişen oyuncuları ben gelmeden yollayın gitsin. Ben 30 kişilik kadro ile çalışamam” dedi.

Bu talimat üzerine yedi isim de bu gün öğlen saatlerinde Gerede kampından kovuldu. Profesyonel olmayı beklerken göz yaşları içinde kamptan ayrılan yedi isim de moral bozuklu ile kendilerini evlerine kapattılar.

tolunay-haber-ici-fotoİşte o yedi isim;

İnanç Bölükbaşı; 1994 doğumlu

Alihan Tezel; A2 Takımında 30 maç oynadı. 1994 Doğumlu.

Yusuf Akbulut; 1990 Doğumlu. Karabük altyapısından yetişti, geçen sene 3. Lig ekibi Refahiye’de idi.

Burak Çalman; 1994 Doğumlu. A2 Takım oyuncusu. 30 maç üzerinde oynadı.

Ahmet Karabacak (Kaleci); 1994 Doğumlu.

Eray Çelebi; 1994 Doğumlu. A2 Takımında 30 maça yakın oynadı.

Furkan Kaçar; 1995 Doğumlu. A2 Takımında 25 maç üzeri oynadı.

 

SPOR CAMİASINDAN GELEN TEPKİLER

Son Osmanlı Yandım Ali, Tolunay Kafkas’ın daha Karabük’e gelmeden altyapıdan yedi oyuncuyu kamptan kovmasıyla ilgili spor camiasında bulunan spor basını ve futbol adamları tepki, bu tasarrufa tepki gösterdiler.

haka-canHAKAN CAN - FANATİK GAZETESİ

Daha 6ay öncesine kadar Türk futbolunun her yaştaki çocuğumuza iyi koşullarda futbol oynatmak idealinin peşinde koşan, gittiği her kulüpte genç oyunculara şans veren, Tolunay Hocanın, Karabük’te “altyapıdan hiçbir oyuncu görmeyi istemiyorum” dediğine ben inanmıyorum. Öyle bir şey dediyse, kendi geçmişini inkar etmiş olur. Ben Tolunay Kafkas’ın Karabükspor altyapısında yetişmiş, A Takım forması terletecek kalitedeki genç kardeşlerimize şans vereceğine inanıyorum. Tolunay Kafkas veya herhangi bir teknik direktör, seyretmediği oyuncu ile ilgili karar veremez.

guvenc-kurtarGÜVENÇ KURTAR – TEKNİK DİREKTÖR

Ben Donkişot’luk artık yapmak istemiyorum. Ancak ülke futbolu adına da konuşmadan duramıyorum. Hiçbir teknik adam görmeden karar veremez.

tunc_kayaci1TUNÇ KAYACI-FANATİK GAZETESİ

Türk Futbolunda hedefi, kariyeri olan yukarıya tırmanmaya çalışan Tolunay Kafkas’ın daha bir sene öncesine kadar Milli Takımlar Alt Yapı Eğitim Departmanı başındaki görevi ile çelişkili karara imza atıyor. Şaşırdım.

nedim-aydinNEDİM AYDIN – SAMSUN KANAL S SPOR MÜDÜRÜ (Fenerbahçe-Trabzonspor Türkiye Kupası Finali Sonrası Basın Toplantısında Son Osmanlı Yandım Ali Tolunay’ın saldırdığı gazeteci)

Bu Tolunay’ı getirmek hata. Allah Karabüklü meslektaşlarıma sabır versin. Bu adamda futbol etiği ve spor ahlakı yok. İyi bir teknik direktör, iyi bir futbolculuk geçmişi olabilir. Ancak insanlara saygısı yok. Karabükspor taraftarı ve meslektaşlarıma sabır diliyorum. Bu adam Türk Futbolunun çeteleşmiş bireylerinden bir tanesidir.

 
KARABÜK NET HABER’İN YORUMU

Tolunay Kafkas, namı diğer külhanbeyi…

Geçtiğimiz sezon Trabzon’a gelmeden önce, senin görevin TFF’de Gelişim, Altyapılardan Sorumlu kişi değil miydin? Geçen sezon TSYD’nin Antalya’da düzenlediği seminerde Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile yaptığınız basın toplantısında “Kulüpler cesur olmalı. Altyapıdan oyuncular takımlarında yeterli şans bulamıyor, hazıra dağ dayanmaz.” Diyerek, “ülke futbolunun kurtuluşu altyapılar” diyen başkası mıydı, Son Osmanlı Yandım Ali, Tolunay?

Söze, lafa geldi mi delikanlılığı kimseye bırakmıyorsun, senden büyük delikanlı yok. Belinde silah, yakan bağrın açık, saldırgan konuşmalarınla büyüğünü, küçüğünü tanımıyorsun. Biz Karabük Net Haber olarak, delikanlı adamın, özü, sözü bir olur diyoruz. Yapmacık değil. O çocuklarla çalışmak tabi ki istemeyebilirsin, en doğal hakkın ama daha imza atmadan, Karabük’e gelmeden, Karabükspor Gerede Kampına gelmeden o çocukları görmeden, onların hayallerini yok edemezsin.

Belki onların içinden bir tane yetenekli genç yakalayabilirdin. "30 Kişilik kadroyla çalışmam" diyorsun. Hani TFF'de görevli iken "Türkiye'deki her genci göreceğiz." diyordun.

 İşte Tolunay Kafkas'ın Son Osmanlı Yandım Ali Gibi davrandığı kavgalı basın toplantısının videosu


 



 

 

Editör: Haber Merkezi