okul-tamiratiÇATISI YANAN OKULUN ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI


 


ÖĞRETMENLERİN, İZDİHAM VE KARGAŞA OLUŞMAMASI İÇİN ÖĞRENCİLERİ YANGIN TATBİKATI YAPILDIĞINI SÖYLEYEREK TAHLİYE ETTİKLERİ ORTAYA ÇIKTI


 

20131225AW000521_01Karabük’te dün bir okulun çatısındaki yangın sonrası tadilat çalışmaları başlarken, çıkan yangın sonrası sınıfların tahliyesi sırasında, olası bir izdihamın oluşmaması için öğrencilere yangın tatbikatı olduğu söylenerek boşaltıldığı belirtildi.

Esentepe Mahallesindeki üç katlı Anayasa İlköğretim Okulunun çatısında, elektrik kontağı arızası sonrası çıkan yangın nedeniyle, çatı katında temizlik çalışmaları başladı. Çıkan yangın sonrası tamamen yanan çatı katının ve su dolan sınıfların temizliği yapılmaya başlandı. Bin 200 öğrencinin sabah ve öğlenci olarak eğitim gördüğü okuldaki yangın sonrası öğrenciler yarından itibaren Esentepe Şehit Şendoğan Topçu İlkokulu, Kurtuluş İlköğretim Okulu ve Fazlı Yeşilyurt okullarında yarıyıl tatiline kadar eğitim öğretim görecekler.

Okul yetkilileri, çıkan yangın sonrası olası bir izdiham yaşanmaması için öğrencilere okulda yangın tatbikatı yapıldığını söyleyerek, sınıfları boşalttıklarını söyledi.

Okulundan bilgi almaya gelen ilköğretim öğrencisi Emin Emekli, yangın sırasında derste olduklarını belirterek “İlk başta biz yangın olduğunu anlamadık. Tatbikat olduğunu sandık. Sınıflardan dışarı çıktığımızda çatının yandığını gördük” dedi.

8/B sınıfı öğrencisi İrem Doruk isimli öğrenci ise, "Öğretmenimiz yangın nedeniyle panik yapmadan dışarı çıkmamızı sağladı. Dışarı çıktığımızda herkes birbirini teselli etti” ifadesini kullandı.