kantar-dy

 

MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI DURMUŞ YALÇIN’DAN İDDİALI ÇIKIŞ


 

YALÇIN “KANTARI TAŞIYAMIYORSANIZ YASAL PROSEDÜRLERİ TAMAMLAYIN, BEN MASRAFLARI CEBİMDEN KARŞILAYIP TAŞITAYIM”


 



 

Kendisi de bir nakliyeci olan MHP Karabük Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın’dan uzun süredir Karabük gündemini meşgul eden Karayolları Kantarı ile ilgili iddialı bir çıkış geldi.

MHP Karabük Milletvekili Adayı Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Diyorlar ki Karabük’te hizmet çok, vatandaş diyelim ki yükünü tam aldı ve yola çıktı, yolda bir arkadaşını görse ve onu aracına alsa kantara onunla girse yüksek tonajdan ceza yiyor. Bu durumdan o kadar çok mağdur olan var ki, geçtiğimiz günlerde Yaylacık Mahallesini ziyaret ettik, vatandaşlarımız diyor ki, yüksek tonajlı araçlar geçince evlerimiz sallanıyor, yollarımız bozuluyor, o yüke yol mu dayanır?

Şoför o dağın tepesine neden çıkıyor, tabi ki ekmek parası için, yüksek giderler nedeniyle para kazanamıyor ve mecburen yüksek tonaj atıyor. Bende nakliyeciyim, arabalarımız para kazanmıyor, personelimin maaşını cebimden karşılıyorum, ben bunu yapıyorum, peki araba sahibi ne yapacak, mecburen kendisine yeni yollar bulacak” dedi

MHP Karabük Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın kantarı taşımanın çok maliyetli bir iş olmadığını da iddia ederken, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Kantarı taşımanın maliyeti nedir Allah aşkına, 30-40 bin Liralık bir yatırım, hadi 100 bin lira olsun, mevcut yerinden alacaksın, Cildikısık Tüneli’nin çıkışına taşıyacaksın, bu kadar basit bir iş, o zaman ne Yaylacık’taki, Aydınlıkevler’deki yollar bozulacak, ne yüksek tonajla giden bir kaçış yolu bulabilecek ve nakliye ücretleri haliyle artacak.

Bu gün en ucuz nakliye Karabük’te, bunlar çok basit çözümleri olan sorunlar, Osman Bey çalışmıyorsun, tembelsin deyince kızıyorsun, bu kantarı oraya taşımak o kadar mı zor, kanuni işlemleri halledin kantarı ben cebimden taşıtıvereyim. Ben de bu konuda mağdurum, her sene o kantarın taşıma maliyeti kadar zarar ediyorum, çünkü ben yüksek tonaj atamıyorum, işlemlerimi kanunlara uygun yapıyorum. Benim arabalarım 25 tonla giderken başkası 50 tonla gidiyor ve ben doğal olarak zarar ediyorum. O kadar nakliyeci esnafı vardı, hepsi iflas etti, bu soruna neden çare bulmuyorsunuz, yoksa siz özel anlaşmalar yapıp nakliye şirketleri mi oluşturuyorsunuz?”

 

Editör: Haber Merkezi