“Yabancı Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” kapsamında Karabük’e gelen Romanyalı proje heyeti, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.


 

20130326AW000252_03Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Romanya Inspectoratul Scolar Judetean (Romanya Bralia Eğitim Müdürlüğü) ile birlikte yürütmüş olduğu Comanius Regio Projesi: “Yabancı Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” kapsamında Karabük’e gelen proje heyeti Karabük İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Taşlıyan eşliğinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Misafirlerini rektörlük binası önünde karşılayan Rektör Uysal, üniversite kampüs alanını gezdirerek yapılan çalışmalar ve kampüsün fiziki coğrafyası hakkında yerinde bilgiler verirken, aynı zamanda da öğrenciler ile sohbet etme imkanı buldular. Gerçekleştirilen kampüs gezisinin ardından üniversite botanik bahçesine geçilerek burada Romanya Bralia Eğitim Müdürlüğü Comanius Regio Proje Heyeti kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını dikerek ağaç sertifikalarını Rektör Uysal’dan aldılar.

Kendilerini KBÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Rektör Uysal, “Karabük Üniversitesi olarak böylesine güzel bir proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Romanya ile ikili ilişkilerimiz yeni değildir. Erasmus programı ile yapmış olduğumuz anlaşmalar kapsamında pek çok öğrencimiz Romanya’nın değişik üniversitelerinde bir dönem ya da bir yıllık eğitim alırken aynı zamanda da Romanya’dan gelen pek çok öğrenci bizim üniversitemizde eğitim almaktadır. İkili ilişkilerimiz sadece öğrencilerle sınırlı kalmayıp üniversitemizde Romanyalı akademisyenlerimiz de eğitimlerini devam ettirmektedir. İkili ilişkilerimizin bu ve buna benzer pek çok proje ile devam etmesini temenni eder, projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

 
Üniversite hakkında kısa bir değerlendirme yapan Constantin Brancoveanu Piteşti Üniversitesi Bralia Ekonomik İşler ve Pazarlama Yönetimi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Camelia Vechitu, “Karabük Üniversitesi henüz 5 yıllık bir üniversite olmasına rağmen oldukça gelişmiş ve çok modern bir üniversite. Ben bu güne kadar pek çok üniversite gezdim fakat ilk defa böylesine güzel ve özel bir üniversite ile karşı karşıyayım gerçekten bu durumda söyleyecek söz bulamıyorum. Sayın Rektörümüz Karabük Üniversitesi için çok ciddi bir emek sarf etmiş ve üniversitenin kısa zamanda büyük projelere imza atmış olması beni bir hayli etkiledi” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi