20161122aw907813_01Altın Safran Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Karabük Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenlendi.


 
Safranbolu Gerdan Restaurantta düzenlenen toplantıda konuşan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, öğrencilik hayatları boyunca yaşayacakları sorunlar karşısında yardımcı olunması konusunda herkes yardımcı olacağını kaydetti.

Öğrencilerin 5 yılın sonunda mutlu huzurlu, başarılı ayrılmasını dileyen Bulacak, toplantıyı düzenleyen herkese teşekkür etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Türkiye geçmişindeki dünyaya bakışta ki duruşuyla nerelere hükmettiği herkes tarafından bilinmekte. Bizim gönül dünyamızın sınırlarının nerelerde başlayıp nerelerde bittiği de malum.

Türkiye içerisinde iç meselelere gömülmüş, iç meseleleri çözme hususunda sürekli enerjisini sarf eden bir ülke olmak yerine dünyanın gidişine bakarak dünyanın ileriye doğru karanlığa gidişine dur diyecek bir mum yakacak yapılar var. Bunların birisi bu dernekler.

Özellikle uluslar arası meselelere bakan ve gündemine Türkiye’nin iç gündemini değil de daha büyük konuları alan dernekler var. Öğrencilerimizi Türkiye’deki okuma sürecinin başarılı bir şekilde tamamlamalarını diliyoruz.” diye konuştu.