- KARABÜK'TE, KAR KALINLIĞININ YER YER 1.5 METREYİ AŞTIĞI ORMANLARDA YABAN HAYVANLAR İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI.

20130110AW001100_01Karabük'te, kar kalınlığının yer yer 1.5 metreyi aştığı ormanlarda yaban hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Karabük İl Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Mühendisliği ile Milli Parklar Şubesi ekiplerince, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ormanlara yem bırakılıyor. Eskipazar ilçesinde bin 400 rakımlı bölgede yabani hayvanlar için yem ile kemik bırakıldı.

Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işık, ağır kış şartlarının Karabük’te etkili olduğunu söyleyerek, “Nasıl insanların yiyeceğe ihtiyacı varken, doğada bulunan yabani hayvanlarında buna ihtiyacı var. Yabani hayvanlar yiyecek bulmak için yerleşim yerlerine kadar iniyor ve buda insanlar için tehlike oluşturuyor. Doğa dengesinin sağlanması için yaban hayvanlarımızı doyurmak için Eskipazar ilçesinde bin 400 rakımlı bölgede yemleme çalışması yapıyoruz. Bu çalışma kış boyunca devam edecek” dedi.
20130110AW001100_04
Eskipazar’da yemleme çalışmasına katılan Kaymakam Abdullah Kadıoğlu ise avcılığın sadece öldürmek olmadığını anlatmak için avcılarla birlikte yemleme çalışmasına katıldıklarını söyledi.

 
Editör: Haber Merkezi