13102016_kayabasi_1Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sabah mesaisine Kayabaşı Mahallesinde başladı.


 

Her gün farklı bir mahallede vatandaşlar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bugünkü durağı Kayabaşı Mahallesi oldu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, makamını bir günlüğüne Kayabaşı Mahallesi’ne taşıdı. Mahallelerde yaşanan sorunları yerinde görmek, halkın talep ve önerilerini yüz yüze dinlemek amacıyla başlatılan Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında, Başkan Vergili makamını her gün Karabük’ün farklı bir mahallesine taşıyor.

Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Orhan Yavuz yaptığı açılış konuşmasında mahallelerindeki sorunlarının çocuk parkları, bank, kamelya ve oyun gruplarının kırık olmasından dolayı elden geçmesi gerektiği dile getirdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Yaptığımız çocuk parklarını korumak vatandaşların görevidir. Gelirken çocuk parklarına baktığımda yeni yaptığımız parkların, bankların kırık olduğunu gördüm. Bir parkın 4 senede bir yenilenmesi gerekirken biz 1 senede bir yeniliyoruz. Karabük genelinde 80’ne yakın park yaptık. Park yapmak sorun değil. Bakımı, yapmaktan daha zor. Yaptığımız parkları mahalle sakinlerinin koruması gerekir” dedi.

Mahalle sakinleri, Karabük genelinde çok güzel değişimlerin olduğunu ifade ederek; “Her mahalle toplantılarında mahallenin sorunları azalıyor. İlk yaptığınız toplantıdan bugüne kadar 1-2 sorun kaldıysa ne mutlu size.

Biz 50 seneden bu yana bu mahallede oturuyoruz. Sanayiden Billur Sokağa köprü yapacağız dediler, bugüne kadar bir şey yapılmadı. Başkanım siz geldiniz, köprüde geçti mahallemizde güzelleşti. Sizlerden ve ekibinizden Allah razı olsun” dediler.

Kayabaşı Mahallesinde oluşturulan Başkanlık Makamında mahalle sakinlerinin istek ve şikâyetlerini dinleyen Başkan Vergili, vatandaşların şikayetlerini not alarak, daire müdürlerine talimat verdi.

Vergili, kısa sürede sorunların giderileceğini söyledi. Başkan Vergili, bir süre mahalle sakinleri ile bir süre sohbet ettikten sonra Kayabaşı Mahallesindeki makamından ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi