KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, 5 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE ŞAHSİ TİCARİ ZARARININ 200 MİLYON DOLAR OLDUĞUNU AÇIKLADI


 

vergilinin-zarari


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Net Haber’e yaptığı çok özel açıklamada 5 Yıllık ticari zararının 200 Milyon Doları bulduğunu söyledi.

2009’da MHP’den Karabük Belediye Başkanı seçilen ve Karabük’ün köklü sanayici ailelerinden olan Rafet Vergili’nin 2014 Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlere aday olup olmayacağı hala bir soru işareti olarak dururken, Karabük Net Haber’e yine gündem de çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Vergili, yaklaşık bir yıl önce sadece Karabük Net Haber’e yaptığı özel açıklamada, tekrar aday olmak istemediğini ve yerine bir aday aradığını söylemişti. O tarihte yaptığımız haber çok fazla dikkate alınmamıştı. Fakat şimdi ise Rafet Vergili’nin tekrar aday olup olmayacağı en çok konuşulan gündem konusu halinde.

Rafet Vergili, Karabük Net Haber’e yaptığı özel açıklamada “2009 Yılından bu yana kendi ticari işlerimi minimize etmiş durumdayım. İşlerimi minimize etmemin 5 yıllık tahmini kaybı ve zararı 200 Milyon Dolar civarında” dedi.

Ticari kaybının bu boyutlarda olacağını tahmin ettiğini ve bu kaybı göz önüne aldığını belirten Vergili, “Bunu bir şikâyet unsuru olarak söylemiyorum, baştan zaten kendim tahmin edebiliyordum. Adaylığımdaki belirsizlik sürecinin ticari kaybımla alakası yok.” Şeklinde düşüncelerini aktardı.

Karabük Belediye Başkanı Vergili, beş yıllık başkanlık sürecinde maaş almamış, kendi aracını kullanmış ve makam giderlerini kendisi karşılamıştı.