vergiliden-rektor-hocaya-jest

 

BAŞKAN VERGİLİ, KBÜ ESKİ REKTÖRÜ BURHANETTİN UYSAL İSMİNİ YAŞATACAK


 

VERGİLİ “BURHANETTİN UYSAL BEYİN ÇOK BAŞARILI BİR MİLLETVEKİLİ OLACAĞINA İNANIYORDUM”


 



MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi eski Rektörü ve AK Parti’den Karabük Milletvekili aday adayı olan fakat aday gösterilmeyen Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a büyük haksızlık yapıldığını öne sürdü ve Uysal’ın adını 100. Yıl Mahallesinin en büyük caddesine ismini verme kararı aldı.

Başkan Vergili, “Karabük için çalışanlara ne oluyor bakın” diyerek sözlerine başladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Burhanettin Uysal Bey milletvekili olsaydı çok başarılı hizmetleri olacağını Karabük için inanıyordum. Ne oldu? Bu kadar başarılı Rektörümüz Karabük Üniversitesine 6 yılda 43 bin öğrenciye çıkartan rektörümüz. Ak Parti’ye gönül vermiş olabilir. Ak Parti aday tercihini şuna göre yapıyorlar; bu Profesör ama 4 kişi Profesörü imtihan ediyor. Hangi zekaları ile imtihan ediyorlarsa ve sonra bunun milletvekili olamayacağına karar veriyorlar.

Ben Milliyetçi Hareket Partili olarak Burhanettin Uysal beyin çok başarılı bir milletvekili olacağına inanıyorum. Bu protokolü gerçekleştirmeyenler kesinlikle Karabük milletvekilleridirler. Bunun gibi 5-6 tane temel projeyi Karabük’te engelleyen, yaptırtmayan yalnız Karabük milletvekilleridir.

Burhanettin Uysal beyin başarılarını nasıl gölgelediler, önce baskılardan bazı işleri yaptırmadılar, başarı olacak diye milletvekili adayı yapmadılar. Ben diyorum ki İmar Müdürümüz daha iyi bilir, Burhanettin Uysal Beyin ismi Karabük’te yaşamalı. Bundan sonra Rektör olma şansı yok. Bizim ana bulvarımız benim bildiğim kadarıyla 1003 No.lu cadde. İlk Mecliste 1003 nolu caddenin ismi ‘Burhanettin Uysal’ olarak değiştirilecek. Bunun siyaseti yok, Ak Partili milletvekili adayı olabilir, beni hiç ilgilendirmiyor, biz her hizmet eden kişiye teşekkür ederiz, teşekkür ederken de hiç kimseden korkumuz olmaz”